Oh-Hyun Kwon i Samsung og Tim Cook i Apple.
Oh-Hyun Kwon i Samsung og Tim Cook i Apple. (Bilde: Samsung/Apple/montasje)

Apple- og Samsung-sjefer møtes til megling

Vil prøve å få slutt på patentstriden.

Apple og Samsung har godtatt å møtes til megling innen den 19. februar for å forsøke å bli enige om et forlik, før en planlagt rettssak i mars om smartmobilpatenter. Det skriver Reuters

Samsung og Apples toppsjefer Oh-Hyun Kwon og Tim Cook vil delta på møtet sammen med selskapenes egne advokater. De juridiske avdelingene i selskapene hadde et møte den 6. januar for å diskutere hvilke muligheter som finnes for å få i stand et forlik.

Store erstatningsbeløp

I løpet av de to siste årene har Apple og Samsung vært i retten to ganger i USA, og Apple har blitt tilkjent rundt 930 millioner dollar i erstatning fra Samsung. De to selskapene har også vært involvert i rettssaker i andre land. 

I november avsa en amerikansk jury en kjennelse om at Samsung måtte betale 290 millioner dollar – rundt 1,8 milliarder kroner – til Apple for å ha kopiert flere iPhone-funksjoner. Blant annet skal Samsung ulovlig ha brukt en funksjon Apple har patent på, nemlig bruk av to fingre for å zoome inn eller ut på objekter på en berøringsskjerm. Samsung uttalte i november at de var skuffet over dommen siden dette patentet nylig ble erklært ugyldig av det amerikanske patentkontoret.

Det går frem av rettsdokumenter at Apple har betalt eksterne advokater rundt 60 millioner dollar i forbindelse med patentsakene mot Samsung. 

Verken Samsung eller Apple har kommentert saken overfor Reuters. 

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen