Apple og Samsung ble nesten enige i februar

Samsung ville krysslisensiere patentene.

Apple og Samsung har siden 2011 vært inne i det som har vært omtalt som en patentkrig. Det vi ikke visste er at selskapene var svært nærme en løsning i februar i år, ifølge The Wall Street Journal

De to selskapene lever i en tett symbiose, der Samsung leverer en rekke deler til Apples iPhone. På den måten er Apple en svært viktig kunde for Samsung og Samsung en svært viktig leverandør for Apple.

Samsung vil krysslisensiere patentene

Personer høyt oppe i systemene i de to selskapene har snakket sammen en rekke ganger. I desember startet en rekke møter i Seoul i Sør-Korea, og selskapene kladdet en intensjonsavtale i februar. Det var snakk om en krysslisensieringsavtale for selskapenes patenter. Ifølge dokumenter fra U.S. International Trade Commission publisert tidligere denne måneden var det Samsung som viste viljen til en slik avtale, men det er usikkert hvilken innstilling Apple har til dette.

Apple har tilbydd rabatter overfor Samsung dersom Samsung ville krysslisensiere patentene sine mot Apple, slik at selskapet får tilgang til å bruke noen av Samsungs patenterte teknologier. Samsung har også tilbydd Apple lisenser for sine patenter, men Apple mener prisene har vært urimelige.

Retten har imidlertid vært uenige, og skal ha kommet frem til at Samsungs tilbud ikke har vært urimelig.

Flere eksperter har tidligere oppfordret USAs politikere til å komme på banen i saken fordi patentkrigen hemmer innovasjon

(Kilde: online.wsj.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen