Apple og Google slutter patentfred
(Bilde: shutterstock.com)

Apple og Google slutter patentfred

Omsider slutt på kranglingen?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Da Google anskaffet seg Motorola Mobility i 2011 fikk de en rekke patentrettssaker med på kjøpet. Nå har de imidlertid kommet til enighet med Apple om å sette punktum for alle søksmålene. 

Google og Apple har nå informert en føderal domstol i Washington om at sakene deres mot hverandre skulle avsluttes, i følge Reuters. Imidlertid gjelder ikke avtalen Apples søksmål mot Samsung.

I en felles uttalelse på fredag i forrige uke kom det frem at forliket ikke omfatter gjensidig bruk av hverandres patenter, men partene vil samarbeide på enkelte områder. 

Kostet 7 milliarder dollar 

Google betalte 12,5 milliarder dollar for Motorola i 2011. Riktignok hadde selskapet 3 milliarder på bok, og Google fikk solgt deler av Motorola for 2,4 milliarder. Likevel blir det en nettoinvestering på 7 milliarder dollar for et selskap som nå selges for 3 milliarder til raskt voksende Lenovo

Årsaken til dette er patenter, i følge Yahoo Finance. Motorola satt nemlig inne med 17 000 av dem. Google beholder mesteparten etter salget.

Den mest omtalte tvisten mellom Apple og Motorola startet i 2010. Motorola beskyldte Apple for å bryte flere patenter, inkludert teknologien bak mobilers bruk av 3G nettverk. Apple beskyldte til gjengjeld Motorola for å bryte patenter for flere smartmobilfunksjoner. 

Imidlertid ble sakene avvist av dommer Richard Posner kort tid før rettssaken i 2012 grunnet manglende bevis fra begge parter. 

Apple taper krigen

Apple har kjempet forgjeves i årevis mot Google for å bremse den raske veksten av et gratis, rivaliserende operativsystem. I fjor vinter kom Android for første gang installert på over 80% av solgte mobile enheter. Samtidig er den en gang så viktige aktøren Motorola ikke lenger blant de største smartmobil-produsentene.

Apples største seier mot Android kom da Samsung måtte betale over en milliard dollar i erstatning. Men til tross for at Apple har vunnet et stort slag, er de fortsatt ikke i nærheten av å vinne krigen mot Android.

Les også: Stopper veksten for Android?

(Kilder: reuters.com, finance.yahoo.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen