Apple-nyheter i juni

Apple har kunngjort datoen for årets utviklerkonferanse, Worldwide Developer's Conference (WWDC) 2008. Den avholdes 9. til 13. juni, samme sted som Macworld, nemlig Moscone West i San Francisco. Vi har samlet sammen litt spekulasjoner, rykter og tanker rundt den kommende konferansen.

Som så mange ganger før er Apple over gjennomsnittet kryptiske på invitasjonene sine, denne gangen er det Golden Gate Bridge i San Francisco som har fått en Photoshop-overhaling og som splittes opp til to broer i stedet for en. Teksten på invitasjonen sier også 'A landmark event. In more ways than one'.

Fokus på iPhone

Siden dette ikke er en konferanse på linje med Macworld, men rettes direkte mot utviklerne, er det mye som tyder på at dette handler om Leopard i den ene retningen og iPhone OS i den andre retningen.

Etter lanseringen av SDK (Software Development Kit) tidligere denne måneden og det at de første tredjepartsapplikasjonene til iPhone vil slippes i juni, er det åpenbart at mye av WWDC 2008 vil handle om iPhone.

Oppgraderer Macbook Pro?

Det ryktes om at Apple vil gjøre enda en oppgradering av Macbook Pro i juni, ved blant annet å bytte prosessor-typen. Om det vil sies noe om neste generasjon OS X (10.6) vites enda ikke.

På fjorårets WWDC viste Apple frem Leopard og hvor langt denne var kommet før den endelige lanseringen i oktober. Server-versjonen ble også vist frem og Safari 3.0 beta ble lansert.

Møt utviklerne

WWDC handler heller ikke bare om nøkkeltalen til Apple-sjefen selv, det vil også være mulighet til å møte Apples ingenører, andre utviklere og delta på diverse møter og utviklingskonferanser gjennom hele perioden. Det vil også være mange tredjepartsutviklere som viser frem sitt arbeid.

Flere og mer håndfaste rykter vil nok dukke opp når vi nærmer oss juni.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen