Apple Music vekker oppsikt med billig familiepakke
Teknofil
(Bilde: Apple)

Apple Music vekker oppsikt med billig familiepakke

Spotify-sjefen: «Oh ok.»

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I går annonserte Apple sin nye musikktjeneste, Apple Music. Tjenesten skal rulles ut i 100 land den 30. juni, for iPad, iPhone, iPod Touch, MacOS og Windows. Til høsten blir tjenesten også tilgjengelig på Apple TV og Android.

Apple presenterer Beats 1.

Tjenesten skal ha rundt 30 millioner låter i sortimentet sitt. Apple vil blant annet bruke musikkeksperter fra hele verden til å lage gode spillelister for enhver smak. I tillegg vil tjenesten ha en dedikert radiostasjon ved navn Beats 1. Den kjører direkte 24 timer i døgnet.

Apple Music vil ikke tilby noen form for gratismedlemskap, slik Spotify gjør. Men tjenesten har én fordel, for de som ønsker å spare penger.

Familiepakke vekker oppsikt

Tjenesten vil nemlig tilby en familiepakke der opp til seks mennesker kan dele et abbonement. De amerikanske månedsprisene er 9,99 dollar (cirka 78 kroner) for én person og 14,99 dollar (cirka 117 kroner) for familiepakken.

Apple skryter av tjenesten sin.

Man sparer med andre ord penger på familiepakken selv om man bare er to. Hvis man faktisk er seks aktive brukere koster tjenesten bare 2,5 dollar (cirka 20 kroner) per person, per måned.

Spotify har imidlertid allerede reagert, forteller nettstedet The Verge. De påpeker at de allerede selger familiepakker – litt dyrere, riktignok – og at de planlegger å tilby en mer konkurransedyktig pris i fremtiden. 

Forsøk på å presse konkurrentene?

The Verge spekulerer i hvordan Apple kan tilby familiepakken for en såpass gunstig pris. En teori går på at selskapet subsidierer tjenesten med midler fra sin enorme pengebinge.

Demonstrasjon av tjenesten på nattens WWDC-arrangement.

I så fall kan dette være et forsøk på å presse konkurrentene til å følge etter, selv om de kanskje egentlig ikke har råd til det. Kanskje det var derfor Spotifys svenske sjef Daniel Ek reagerte på Apple-annonseringen med følgende korte Twitter-melding: «Oh ok.»

Meldingen er i alle fall slettet nå, og det blir spennende å se hvordan prisene hos Spotify og de andre konkurrentene utvikler seg.

Apple Music er bare en av annonseringene fra Apples store WWDC-arrangement i natt
Her er resten av høydepunktene »

(Kilder: Apple og The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen