Apple lanserte ny Retina-MacBook

Byr på massiv oppløsning.

På kveldens store Apple-lansering har selskapet sluppet en ny versjon av den mye omtalte MacBook Pro med Retina-skjerm. Maskinen har en rekordhøy oppløsning, men under den første lanseringen i sommer ble den bare sluppet med en 15-tommers skjerm.

Nå har Apple sluppet en mye etterlengtet 13-tommers versjon. Den bærer en skjerm med skyhøy oppløsning i sin klasse, samtidig som den er tynnere og lettere enn en normal MacBook Pro.

Samme som en 30-tommer

De fleste 13-tommere på markedet bærer ofte en oppløsning på sparsommelige 1366 x 768 piksler. Noen modeller drar riktig nok på med verdier opp mot full HD-oppløsning, men det kan ikke måle seg med hva Apple nå stiller med.

Den nye Retina-modellen har nemlig klemt inn hele 2560 x 1600 piksler. Det er det samme som en 30-tommers PC-skjerm i dag kjører.

I likhet med 15-tommers versjonen som allerede er sluppet, er det tatt i bruk et IPS-panel med en innsynsvinkel på 178 grader. Lysstyrken ligger på 300 nits.

Tykkelsen er redusert til sparsommelige 1,8 centimeter, mens vekten ligger på 2,02 kilogram.

Uten optisk enhet

Utover selve skjermen, er innmaten mye av det vi kjenner fra en normal MacBook Pro. Prosessoren stammer fra Intels nyeste Core i7- og Core i5-generasjon, med den integrerte grafikkløsningen Intel HD 4000. Som standard kommer den med 8 GB internminne og SSD-lagring fra 128 GB til 768 GB.

I likhet med 15-tommeren har Apple nå fjernet den optiske enheten, for å gjøre det mulig å senke tykkelsen. Trenger du dette, må du koble en ekstern enhet på en av de to Thunderbolt- eller USB-kontaktene. For å få bildet ut på en ekstern skjerm kan du bruke Thunderbolt-kontaktene, som arver på DisplayPort, eller den dedikerte HDMI-kontakten.

Selv med en betydelig slankere design, skal batteriet holde ut i syv timer.

Den nye maskinen er tilgjengelig fra og med i dag. Den norske prisen starter på 13 990 kroner. Da får du en Core i5-prosessor på 2,5 GHz, 8 GB minne og SSD-lagring på 128 GB. Vil du ha 256 GB med lagring, må du inn med 16 490 kroner.

Les vår test av 15-tommeren med Retina-skjerm.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen