Slik vil Apples kommende TV se ut, ifølge designeren Guilherme Martins Schasiepen. (Bilde: Guilherme Martins Schasiepen)

– Apple lanserer 65-tommer i 2014

Analytiker tror «iTV» vil være mer som en stor skjerm enn en TV.

Helt siden biografien til den avdøde Apple-gründeren Steve Jobs ble publisert, har ryktene gått om en TV fra Apple. Jobs skal ha sagt at han hadde "endelig knekt TV-koden", men Apples fjernsyn har glimret med sitt fravær på samtlige lanseringer siden den gang. 

Nå hevder en analytiker fra analysebyrået Advanced Research Japan at Apple vil slippe en 65-tommers TV i slutten av 2014. Det melder den anerkjente avisen Wall Street Journal.

Prisen vil angivelig ligge på mellom 1500 og 2500 dollar, altså mellom 9000 og 15 000 kroner. 

Mer som en smartskjerm enn en smart-TV

Analytikeren Masahiko Ishino mener Apples mål er å fjerne alle elementer man ikke trenger, slik som tunere og kabler. Resultatet vil angivelig minne mer om en smart-skjerm enn en TV, ifølge analytikeren. 

For å lage TV-en vil Apple benytte seg av de samme produsentene de bruker for å lage dagens Apple-produkter. LG Display for skjermpanelet, Samsung for prosessoren og Corning for det herdete glasset. Foxconn vil ha ansvar for å sette alt sammen, og bygge skjermen som angivelig vil være "rammeløs". 

Wall Street Journal skriver at produsentene allerede ha avtalt med Apple om å lage komponentene, ifølge deres hemmelige kilder. 

Analytikerne klarer aldri å bestemme seg: 
— 60-tommers iTV kommer i 2013! »

(Kilder: Wall Street Journal via Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen