(Bilde: istock 18059340)

Apple lagrer Siri-samtalene dine i to år

Kanskje du bør passe på hva du sier til den digitale assistenten?

Apple har for første gang avslørt hvor lenge de tar vare på lydopptakene av stemmen din når du snakker med den digitale assistenten Siri. Det magiske tallet viser seg å være to år, noe som antageligvis er lenger enn de fleste av oss hadde trodd. 

Helt anonymt

Før du flyr i flint og anklager det amerikanske selskapet for brudd på privatvern og misbruk av dine aller mest intime lydklipp, har de et par ting å si om hvordan de bruker dataen. 

Prosessen er som følger: 

  • Du tar opp telefonen, holder inne hjemmeknappen, og snakker med Siri. Forespørselen blir sendt inn til Apples servere hvor den blir analysert og lagret. 
  • På telefonen din får du et svar fra Siri, mens i Apples serverrom skjer det langt flere ting.
  • Stemmedataen blir registrert og får en egen unik kode. Koden er helt separat fra både Apple ID-en din og UDID-nummeret til telefonen, men kobles sammen med Siri-logen din, som forblir helt anonym. 
  • Så fort en lydfil har blitt seks måneder gammel forsvinner all form for identifiseringskode, selv om lydfilen fortsatt blir beholdt inntakt. 
  • Lydklippet kan senere bli tatt vare på i ytterligere 18 måneder.

Vil forbedre tjenesten

Grunnen for at Apple lagrer dataen så lenge er for at de jobber med å gjøre tjensten mer nøyaktig, og for å forstå kommandoene til brukerne enklere og raskere. 

Skulle du ville slette alt av data Apple har samlet opp fra iPhonen din trenger du bare å skru av Siri på telefonen din, og filene vil bli slettet fra Apples servere. 

Hva synes du om praksisen? Går Apple for langt, eller er det helt greit så lenge det er anonymisert? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

Selv om du ikke kan snakke norsk til Siri, kan hun fortsatt være nyttig i Norge:
Slik kan siri guide deg rundt i Norge »

(Kilde: Wired via Gizmodo

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen