Apple kjøper PrimeSense
(Bilde: Microsoft)

Apple kjøper PrimeSense

Sikrer seg selskapet som står bak den første Kinect-senoren.

Apple bekrefter nå at de har kjøpt opp det israelske selskapet PrimeSense – selskapet som samarbeidet med Microsoft om utviklingen av den første Kinect-sensoren til Xbox 360, melder AllThingsD.

Ryktet om at Apple var interessert i PrimeSense begynte å svirre allerede i sommer, men nå er det altså bekreftet. Apple må punge ut med 360 millioner dollar for det isrealske selskapet, eller rundt 2,2 milliarder norske kroner.

Brukes til TV?

Oppkjøpet viser tydelig at Apple ønsker seg bevegelsesgjenkjenning på kommende produkter, og nyheten setter ny fart i spekulasjonene om at de har planer om å lansere en egen TV.

Ifølge Sweclockers er navigering via bevegelsegjenkjenning er en av hovedingrediensene som skal til for at en nettopp en slik TV blir realitet. De trekker frem et sitat fra biografien om Steve Jobs, der gründeren sier at han endelig har «knekt koden» for hvordan man skaper et enklest mulig grensesnitt for stua.

PrimeSenses sensorteknologi er per i dag brukt i om lag 20 millioner enheter verden over, hvor de har jobbet innenfor en rekke kategorier. Den mest kjente er nok Kinect-løsningen til Xbox 360, men de har også drevet med TV, robotikk og helse tidligere.

Samsung en produsent som allerede har tatt i bruk bevegelsesgjenkjenning
Se video fra vårt første møte med teknologien »

(Kilde: AllThingsD)

 

 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen