Illustrasjonsfoto. Apple Store, Fifth Avenue, New York.
Illustrasjonsfoto. Apple Store, Fifth Avenue, New York. (Bilde: Andrey Bayda/shutterstock.com)

Apple kjøper opp flere innholdsleverandører

Sist ut er BookLamp og radio-appen Swell.

Apple gjør en lang rekke innkjøp av mindre bedrifter for å integrere ny funksjonalitet i økosystemet sitt. BookLamp er mest kjent for bokanbefalinger basert på språk- og innholds-analyser av bøker som brukerne allerede har gitt uttrykk for at de liker. Den kompetansen kan forbedre anbefalinger, kategorisering og søk i Apples iBooks-tjeneste, skriver Tech Crunch. Prisen for BookLamp skal angivelig ha vært mellom 10 og 15 millioner amerikanske dollar.

Samtidig skal Apple være i ferd med å kjøpe opp podcast-appen Swell for rundt 30 millioner dollar, ifølge kilder teknologi-nyhetssiden recode.net har vært i kontakt med. Det kan ha sammenheng med den gjennomsnittlige vurderingen på 1,5 av 5 stjerner som Apples egen podcast-applikasjon har oppnådd i App Store. 

Bøkenes Pandora

Radio-applikasjonen Pandora strømmer musikk ut ifra brukernes musikkpreferanser og artistvalg. BookLamp ønsket å fremstille en lignende funksjonalitet for bøker. Deres «Book Genome Project» kan både anbefale bøker skrevet med samme stil og bryte ned innholdet i handling og temaer, noe som skal bedre søkene, ifølge Tech Crunch. 

Innholdsanalyse på vegne av store aktører er ikke noe nytt for BookLamp. Tech Crunch kan fortelle at selskapet tidligere har hjulpet både Amazon og Apple med søkefunksjoner. I tillegg har de utviklet en plattform for forlag til analyse av manuskripter, samt estimater om hvor i befolkningen de vil selge best og hvor store beløp som bør settes av til markedsføring. 

Og snakkeradioens Pandora

Kort tid etter at nyheten om kjøpet av BookLamp ble offentliggjort begynte flere kilder å melde om at radio-applikasjonen Swell også var i ferd med å bli oppkjøpt av Apple. Applikasjonen har et enkelt brukergrensesnitt tilpasset lytting i bil.

Appen samler podcast-er og radio-show, for så å stifte dem sammen til personlig strømming av innhold. Som et ledd i avtalen med Apple skal imidlertid tjenesten stenges denne uken. Brukerne av appen er etter sigende meget fornøyde med den, men det har ikke resultert i mange nok nye nedlastinger, skriver recode.net. 

Ingen kommentar fra Apple

Apple har ikke for vane å utbrodere noen av sine planer. Det skjer heller ikke denne gangen:

—Apple kjøper små teknologiselskaper fra tid til annen, og vi diskuterer vanligvis ikke hensikten eller planene våre, sier selskapet i en uttalelse til Tech Crunch.

I forbindelse med offentliggjøringen av Apples kvartalsresultater i forrige uke kunne imidlertid selskapets øverste sjef, Tim Cook, avsløre at det har blitt kjøpt opp 29 firmaer siden september i fjor, ifølge The Wall Street Journal. Det inkluderer også det kolossale kjøpet av Beats for 3 milliarder dollar. 

Les mer om Apples overtakelse av Beats

(Kilder: recode.net, techcrunch.com, wsj.com)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen