(Bilde: Beats)

Apple kjøper antagelig Beats for 3,2 milliarder dollar

HTC kunne tjent mer enn én milliard dollar, hadde de ikke solgt seg ut.

Apple er i ferd med å kjøpe opp Beats Electronics for 3,2 milliarder dollar – rundt 18,9 milliarder kroner. Det skriver Financial Times. Dette vil isåfall bli Apples største oppkjøp noensinne.

Beats er mest kjent for å produsere hodetelefoner, men i januar startet de også opp musikktjenesten Beats Music. 

– Planlegger ny strømmetjeneste

En kilde forteller til Reuters at Apple er i markedet for en abonnementsbasert musikktjeneste som et tillegg til selskapets annonsefinansierte iRadio-tjeneste.

Apple har til nå i hovedsak fokusert på kjøp og nedlasting av musikk via sin iTunes-tjeneste, og det er antagelig strømmetjenesten som er mest interessant for Apple. Ifølge Financial Times vokste omsetningen innenfor musikkstrømmetjenester med 50 prosent i 2013, til 1,1 milliarder dollar. Samme år falt omsetningen fra nedlastinger med 2 prosent. Det er første gang omsetningen fra nedlastinger synker for Apple.

Kunne gitt HTC rekordfortjeneste

Mobilprodusenten HTC eide på et tidspunkt så mye som 50,1 prosent av Beats, men etter at HTC og Beats avsluttet samarbeidet solgte HTC sine Beats-aksjer i to omganger. Det første salget endte med et nettotap på 4,8 millioner dollar, mens det andre salget ga 85 millioner dollar i fortjeneste, ifølge Techcrunch

Går Apples oppkjøp av Beats i orden til prisen på 3,2 milliarder, ville 50,1 prosent av Beats være verdt 1,6 milliarder dollar. Ifølge Techcrunch ville det gitt en avkastning på 318 prosent på den opprinnelige investeringen, og en fortjeneste på 1,29 milliarder dollar. 

Selv om HTC nå melder at de regner med å snu underskudd til overskudd, har selskapet slitt lenge – og 1,29 milliarder dollar er penger HTC absolutt kunne trengt; skjønt vårt søsternettsted Mobilen.no melder at HTC One M8 kan redde selskapet.

Vi har testet dette flaggskipet, som er en fullspekket luksusmobil »

(Kilder: Financial TimesTechcrunchReuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen