Apple kåret til årets merke
(Bilde: pisaphotography/Shutterstock.com)

Apple kåret til årets merke

Amerikansk markedsforskningsbyrå har talt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apple er et selskap mange har sterke meninger om. At deres produkter er populære er det likevel liten tvil om, og nylig steg Mac-produsenten på børsen som følge av at Wall Streets forventninger ble overgått.

Nå kan Apple også smykke seg med tittelen «årets merke» i flere ulike teknologikategorier, tildelt av det amerikanske markedsforskningsselskapet Harris.

Mac fremdeles populær

Harris gjennomførte nylig en undersøkelse blant 38 000 amerikanere, som omfattet til sammen 1500 ulike merker innen 155 kategorier. Merkene blir rangert etter både konkrete og litt mer abstrakte kriterier som for eksempel pålitelighet, ledelse, følelsesmessig tilknytning til merket og fremtidsprospekter.

Blant datamaskinprodusentene endte Apple altså på topp, fulgt av Hewlett Packard, Dell og Sony. Kanskje ikke helt uventet tok Apple også førsteplassen i kategoriene nettbrett og smarttelefoner, foran henholdsvis Kindle Fire og HTC.

Dermed kan det se ut til at Mac fremdeles har en relativt høy status blant amerikanere, til tross for at Apple tidligere har meldt om stadig synkende Mac-salg, noe som også var tilfellet med de siste kvartalsresultatene.

Dette er for øvrig andre året på rad at Apple tar topplasseringen i de tre kategoriene. Alle rangeringene i årets undersøkelse kan du finne her.

Apple slapp nylig en ganske spesiell Mac-modell:
Her kan du se bilder av selskapets nye sylinder-Mac »

(Kilder: Harris, via Übergizmo, Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen