– Apple jobber med å få slutt på gratis Spotify-strømming
(Bilde: Beats)

– Apple jobber med å få slutt på gratis Spotify-strømming

Selskapet forsøker å kvitte seg med konkurranse før lansering av Beats-tjenesten sin, hevdes det.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For temmelig nøyaktig ett år siden bladde Apple opp 18 milliarder kroner for selskapet Beats Electronics, som blant annet står bak musikkstrømmetjenesten Beats Music. Planen bak oppkjøpet var selvsagt å innta Spotifys arena med en egen strømmetjeneste, men det viser seg nå Apple også kan ha andre grunner for oppkjøpet.

Nettstedet The Verge skal nemlig ha vært i kontakt med anonyme kilder som hevder at Apple jobber hardt bak kulissene for å eliminere mest mulig av konkurransen i forkant av lanseringen av selskapet Beats Music-baserte strømmetjeneste.

– Hensynsløse

Ifølge kildene skal Apple blant annet ha forsøkt å presse de store plateselskapene til å stanse gratis musikkstrømming via tjenester som Spotify. Nærmere bestemt skal Apple ha brukt den sterke posisjonen i markedet til å prøve å forhindre at plateselskapene fornyer Spotifys lisens til å strømme musikk gratis.

Apple har visstnok lyst til å bli kvitt gratis Spotify-strømming.
Apple har visstnok lyst til å bli kvitt gratis Spotify-strømming. Foto: endermasali/Shutterstock.com

Kildene hevder at taktikken som Apple benytter nå er under etterforskning av det amerikanske justisdepartementet. Noen av de anonyme personene The Verge snakket med omtalte fremgangsmåten som regelrett brutal.

– Disse folkene er hensynsløse, hele veien opp til Tim Cook, skal en av kildene ha uttalt overfor nettstedet.

Vil også fjerne YouTube-konkurranse

Apple skal også ha rettet oppmerksomheten mot YouTube. Selskapet skal ha tilbudt seg å betale lisensieringsgebyret som YouTube betaler til det store plateselskapet Universal Music Group for avspilling av musikk, dersom plateselskapet slutter å legge låter ut på nettstedet.

Som vi rapporterte i januar har Spotify nå kommet opp i over 60 millioner brukere til sammen, hvorav kun 15 millioner abonnerer på tjenesten. Spotify har med andre ord svært mange som benytter seg av gratistilbudet.

Det innebærer igjen at Apple potensielt vil kunne fjerne svært mye av den skrapeste konkurransen på markedet dersom selskapet lykkes med å få fjernet gratisstrømmingen. Apple selv har for øvrig ikke kommentert saken. Det har tidligere blitt indikert at den nye musikkstrømmetjenesten skal lanseres i begynnelsen av juni.

Apple har ikke villet kommentere saken overfor The Verge.

Lurer du på om skal benytte deg av Apples nye musikkstrømmetjeneste? Her er mer informasjon om den kommende tjenesten » 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen