Apple iPad Pro byr på et par overraskelser... og dugelig med lim
(Bilde: iFixit / Shutterstock)

Apple iPad Pro byr på et par overraskelser... og dugelig med lim

Gjengen fra iFixit har demontert «supernettbrettet».

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mange nøyer seg med det faktum at moderne forbrukerelektronikk vanligvis fungerer. Andre ønsker å vite hvorfor og hvordan det faktisk virker. En tredje gruppe går mer fysisk til verks.

Godt forankret i sistnevnte kategori finner folkene i iFixit, som har plukket fra hverandre en og annen ting tidligere.

Denne gangen er det Apples iPad Pro som har vært i ilden, eller kanskje snarere i strekkbenken, for å demonteres etter beste evne.

Hovedkortet i midten

Foto: iFixit
Foto: iFixit
Foto: iFixit

I motsetning til hva som er tilfelle med tidligere iPader, har Apple puttet det avlange hovedkortet til iPad Pro midt mellom de to store batteripakkene. Grunnen kan være at dette hjelper for å spre varmen mer jevnt over hele bakplaten – tross alt skal A9X-prosessoren være 1,8 ganger raskere enn den du finner i iPad Air 2, og mer krefter betyr som regel mer varmeutvikling.

Det gjøres også et poeng ut av at de to batteripakkene fint kunne vært større dersom iPad Pro ikke hadde vært utstyrt med fire ganske plasskrevende høyttalere. Likevel er det snakk om en total batterikapasitet på 10307 mAh.

En annen god batterinyhet er at selv om batteriene er klistret fast i karisseriet, er det svært enkelt å løsne dem i tilfelle et bytte skulle bli aktuelt.

Glass og panel i ett

Som på iPad Mini 4 og iPad Air 2 er frontglasset og selve skjermpanelet sveiset sammen til én enhet. Det gjør det litt lettere å åpne iPaden, og fører dessuten til at nettbrettet kan lages litt tynnere.

På den annen side fører det til at et sprukket glass blir langt dyrere å skifte.

Folkene i iFixit påpeker dessuten at Apple generelt har vært spandable med bruken av lim i iPad Pro – altså gjelder mye av det samme som med selskapets øvrige nettbrett.

Totalt gir iFixit en «reparerbarhetsskår» på 3 av 10 poeng, som er ett poeng opp fra iPad Air 2 og iPad Mini 4. Hele prosessen og flere bilder finner du for øvrig på iFixits nettsted.

Ikke alt fra Apple er like vanskelig å fikse:
Apple TV er faktisk lett å reparere >>>

(Kilde: iFixit)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen