Vi testet iPhone 6s Plus høsten 2015, men det er enhetene som er laget tre år senere som er rammet av en mystisk feil.
Vi testet iPhone 6s Plus høsten 2015, men det er enhetene som er laget tre år senere som er rammet av en mystisk feil. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Apple innrømmer feil med flere iPhone 6s

Lover gratis reparasjon.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apple innrømmer på nettsidene sine at det er en feil i flere iPhone 6s- og iPhone 6s Plus-mobiler som forhindrer mobilene fra å skru seg på. 

Feilen skal være koblet til en enkel komponent på innsiden av mobilene, men nøyaktig hvilken komponent det er snakk om sier de ikke et ord om. Apple tilbyr imidlertid nå å erstatte den mystiske komponenten gratis for alle rammede kunder. Det melder blant annet The Verge.

Slik sjekker du om du er rammet

Om du har en iPhone 6s eller iPhone 6s Plus kan du sjekke om du er rammet ved å gå til Apples supportnettside, og skrive inn mobilens serienummer i et lite tekstfelt. Om du har en av de rammede mobilen, og den ikke skrur seg på, kan vi vel også anta at den er rammet av feilen. 

Mobilen må nemlig være påskrudd for å finne serienummeret. Da går du helt enkelt til Innstillinger --> Generelt --> Om.

Ikke lenger i salg hos Apple Norge

Selv om Apple ikke skriver hva slags komponent som har feilet, sier de at det bare rammer de siste mobilene de produserte av iPhone 6s og 6s Plus – altså mellom oktober 2018 og august 2019. På dette tidspunktet var begge mobilene ute av sortimentet til Apples norske nettbutikk, selv om flere norske nettbutikker har fortsatt å selge dem.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen