Apple holdt ny pressekonferanse i dag
Teknofil

Apple holdt ny pressekonferanse i dag

Oppdatert: Vil bruke 45 milliarder i løpet av de neste årene .

Apple sendte ut i går invitasjoner til en pressekonferanse som skal holdes i dag, klokken 14:00 norsk tid. Både Apple-sjefen Tim Cook og Apples finanssjef Peter Oppenheimer vil være tilstede, og det er allerede bekreftet at det ikke er snakk om en ny produktlansering.

Denne gangen skal det handle om penger.

Rikere og rikere

Det er ingen hemmelighet at Apple er et rikt selskap. De siste årene har de krøpet forbi resten av verdens store selskaper, og klart å bli verdens mest verdifulle selskap. Med den nye iPad ute i butikkene bikket Apple-aksjen over 600 dollar per stykk, og selskapet er verdt svimlende 560 milliarder dollar, over 3200 milliarder norske kroner.

På dagens pressekonferanse skal Apple fortelle hva de har tenkt å bruke pengene sine på. Her er det imidlertid ikke snakk om de 560 milliarder dollarene de er verdt, men heller de 100 milliarder dollar de har liggende, klare for bruk og investering.

Hva kjøper de?

Med slike enorme summer kan Apple kjøpe det meste de kan ha lyst på. De kan kjøpe opp selskaper og patenter, kjøpe tilbake aksjer for større kontroll over sitt eget selskap, eller kanskje bare dele ut litt av overskuddet sitt til aksjeeierne?

Hva tror du Apple vil bruke pengene sine på? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

Les også: Apples børsverdi er nå høyere enn Sveriges BNP

Oppdatering:

Konferansesamtalen har begynt, og nyhetene var ikke så spennende som mange hadde trodd. På grunn av strenge skattelover i USA har pengebruken blitt fokusert på innenlandske investeringer, fremfor å bruke pengene i utlandet.

Dette skal de gjøre ved å betale utbytte til alle aksjeeierne sine, i form av 2,65 dollar per aksje. Dette er mer enn noe annet selskap i USA ifølge Apple, og de håper dette vil oppmuntre flere til å handle aksjer hos dem.

Totalt sett vil de bruke 45 milliarder dollar i løpet av de tre neste årene på utbytte-betaling og gjenkjøp av egne aksjer, men minner alle på at de vil spare mye av pengene i tilfelle det dukker opp noe stort de vil investere i.

Hvis du vil høre opptak av konferansesamtalen kan du gå til Apples hjemmesider, hvor alt skal bli lagt ut om kort tid.

(Kilde: NeoWin)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen