Da Siri ble lansert på norsk i fjor var hun ikke den skarpeste kniven i skuffen.
Da Siri ble lansert på norsk i fjor var hun ikke den skarpeste kniven i skuffen. (Bilde: Tek.no)

Apple har hentet inn professor som skal gjøre Siri mer intelligent

Ansetter erfaren ny person til å jobbe med kunstig intelligens hos selskapet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Som på de fleste andre områder innen teknologi er også konkurransen innen kunstig intelligens i ferd med å tilspisse seg kraftig, og nå ser det ut til at Apple har gjort et lite fremstøt for å stille sterkere på denne arenaen. 

Som blant andre 9to5mac rapporterer har Apple nemlig gått til anskaffelse av en professor ved navn Russ Salakhutdinov fra det prestisjetunge universitetet Carnegie Mellon University.

Skal lede kunstig intelligens-forskning

Russ Salakhutdinov meldte selv om overgangen til Apple i en egen Twitter-melding. I meldingen kommer det frem at professoren skal lede Apples forskning innen kunstig intelligens, og i Twitter-meldingen lenkes det også til andre stillingsannonser hos Apple for folk som skal jobbe sammen med den nyansatte professoren.

Apples taletjeneste Siri ser ut til å få en seriøs konkurrent.
Apples taletjeneste Siri ser ut til å få en seriøs konkurrent. Foto: Niklas Plikk, Tek.no

Stillingsbeskrivelsene omtaler spesifikt maskinlæring som det sentrale arbeidsområdet, som kan tyde på at det blant annet er Apples stemmeassistent Siri som vil være i fokus.

Kan gi bedre Siri-tjeneste

Som blant andre MacRumors meldte tidligere i år har maskinlæring blitt brukt til å øke presisjonsnivået til Siri betraktelig den siste tiden. Med den nye ansettelsen ser det ut til at kvaliteten til stemmeassistenten skal heves ytterligere.

Det kan også være at Apple ønsker å møte konkurransen fra andre aktører som har gjort store fremskritt på dette området, først og fremst Google, som nå satser tungt på stemmeassistanse med sin nye Google Assistant-teknologi

Apple skal kanskje også skaffe seg en ny tastaturteknologi: Se hvordan tastene endrer utseende ved hjelp av elektronisk blekk »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen