Det er uvisst hvordan Apples smarthøytaler vil se ut, men Amazon Echo, her avbildet, er blant hovedkonkurrentene.
Det er uvisst hvordan Apples smarthøytaler vil se ut, men Amazon Echo, her avbildet, er blant hovedkonkurrentene. (Bilde: Amazon)

– Apple har begynt produksjonen av en egen smarthøyttaler

Slik skal Apples høyttaler skille seg fra konkurrentene, ifølge kilder.

For ganske nøyaktig ett år siden dukket det opp ubekreftede opplysninger om at Apple hadde planer om å utfordre Amazon og Google med sin egen smarte høyttaler til smarthjemmet. Nå har disse opplysningene fått mer kjøtt på beina, viser det seg.

Nettstedet Bloomberg har nemlig vært i kontakt med kilder på innsiden som hevder at Apple allerede har startet produksjonen av sine egen smarthøyttaler som er basert på selskapets stemmeassistent Siri.

Virtuell surroundlyd

Kilden skal være av den oppfatning at Apple kan kunngjøre høyttaleren allerede i løpet av juni måned, men lanseringen vil finne sted noe senere i år. Produktet skal ha vært under utvikling en god stund.

Apples smarthøyttaler skal gå i strupen på Google Home, her avbildet, og skal skille seg ut på noen viktige punkter.
Apples smarthøyttaler skal gå i strupen på Google Home, her avbildet, og skal skille seg ut på noen viktige punkter. Foto: Skjermdump/YouTube

Apples debut på smarthøyttalermarkedet skal skille seg fra konkurrentene på flere måter. Produktet skal nemlig få virtuell surroundlyd, uttalte Bloombergs kilder, og i tillegg skal høyttaleren by på både kraftigere og klarere lyd enn de eksisterende rivalene på markedet.

Apple skal visstnok også vurdere å bygge inn sensorer som måler rommets akustikk for å justere lyden deretter. Dette er en teknologi vi allerede finner på blant annet Sonos-høyttalerne, men akkurat hva slags form Apples løsning eventuelt vil ta er uvisst.

HomeKit-base

Ellers gjentok kildene tidligere opplysninger om at smarthøyttaleren blir en «base» for Apples plattform for styring av smartenheter, kalt HomeKit, som jo vil være et ganske naturlig bruksområde. Om man har utstyrt hjemmet sitt med HomeKit-kompatible produkter vil man altså kunne bruke høyttaleren til å kontrollere hele smarthjemmet.

Kildene underbygget også tidligere rykter om at Apple skal åpne opp Siri-teknologien for tredjepartsaktører, som vil bety at det blir mulig å bruke høyttaleren til å få tilgang til en lange rekke tjenester fra tredjeparter, for eksempel bestilling av kinobilletter og taxi.

Apple har altså ikke kommentert saken offentlig ennå, men om kildene har rett vil det som sagt ikke ta lang tid før vi får vite mer.

IKEAs smarte lyspærer får nå langt bredere støtte »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen