Apple-grunnlegger: – Datamaskiner kommer til å ta over for mennesker
(Bilde: vitstudio/Shutterstock.com)

Apple-grunnlegger: – Datamaskiner kommer til å ta over for mennesker

Steve Wozniak deler dommedagssynet på kunstig intelligens.

Mange IT-selskaper har begeistret kastet seg over forskning innen kunstig intelligens, i visshet om at teknologien vil kunne berike menneskeheten. En del fremtredende IT-personligheter har derimot inntatt en langt mer skeptisk holdning, og nå har enda en person blitt med i gruppen av kritikere, nemlig Apple-medgrunnlegger Steve Wozniak.

Avisen Financial Review foretok nylig et lengre intervju med Wozniak hvor en rekke ulike temaer ble dekket. Ikke overraskende fikk han også spørsmål om synet sitt på kunstig intelligens, og det viste seg at Wozniak har overraskende sterke meninger om den saken.

Tror maskiner vil kvitte seg med mennesker

– Datamaskiner kommer til å ta over for mennesker. Det er det ingen tvil om. Som blant andre Stephen Hawking og Elon Musk har spådd, mener jeg fremtiden er skremmende og ser veldig dårlig ut for menneskene, sa Apple-grunnleggeren. Han mener teknologien etter hvert kan bli så avansert at den blir selvbevisst.

Apple-medgrunnlegger Steve Wozniak har et pessimistisk syn på kunstig intelligens.
Apple-medgrunnlegger Steve Wozniak har et pessimistisk syn på kunstig intelligens. Foto: Viappy/Shutterstock.com

– Hvis vi bygger disse maskinene for å ta seg av alt mulig av oppgaver, vil de til slutt tenke raskere enn oss og prøve å bli kvitt de trege menneskene for å drive selskaper på en mer effektiv måte, sa Wozniak.

Bekymringene til Apple-grunnleggeren er dermed temmelig på linje med dem Tesla-grunnleggeren Elon Musk ga uttrykk for i november i fjor. Musk mener at det kan oppstå farlige «superintelligenser» som kan slippe ut på Internett innen så lite som fem til ti år, og at det er lite mennesker kan gjøre for å stanse dette.

Har dannet stiftelse

Også Microsoft-grunnleggeren Bill Gates hører med i gruppen av skeptikere. Gates skrev på Reddit tidligere i år at han er bekymret for muligheten for superintelligens, og at han ikke forstå at flere mennesker ikke er bekymret for utviklingen. Som om ikke dette var nok har den kjente fysikeren Stephen Hawking uttalt at kunstig intelligens er en direkte trussel mot menneskets eksistens.

Som et resultat av den økte bekymringen blant stadig flere har det nylig blitt opprettet en ny stiftelse kalt The Future of Life Institute, som skal øke folks bevissthet omkring potensialle farer for menneskeheten, med særlig fokus på nettopp kunstig intelligens. Styret i stiftelsen består av Elon Musk, Stephen Hawking og et knippe andre erfarne forskere og vitenskapsmenn.

Det gjøres stadig fremskritt innen kunstig intelligens: Nå viser det seg at optiske fibre kan brukes til å lage «tenkende» maskiner »

(Via Newsmax)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen