Apple-gründer bekymret for nettskyen
Teknofil
(Bilde: Bilde: Al Luckow / Wikipedia)

Apple-gründer bekymret for nettskyen

Steve Wozniak har lite sans for at alt skal være på nett.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Steve Wozniak grunnla Apple sammen med Steve Jobs. Wozniak ble kanskje ikke like kjent og rik som Jobs, men noen nød har han ikke lidd under. I forbindelse med et arrangement der det ble rettet et kritisk søkelys mot arbeidsforholdene ved de fabrikkene som Apple benytter i Kina, ble det etter arrangementet tid til litt andre temaer.

Det virkelig store for Wozniak var dette med lagring av data i nettskyen. Han kunne virkelig ikke se poenget med at alt skulle lastes opp fra datamaskinene i de tusen hjem. Og om han skulle spå fremtiden så han for seg store problemer av ulik art.

Ifølge Wozniak eier man ikke noe av det man laster opp i skyen, det har finurlige avtaler satt en stopper for. Wozniak sier at han vil føle at han faktisk eier ting, og da nytter det ikke å laste det opp. I tillegg mister man i stor grad kontroll over dataene når man laster dem opp på nett.

Hva tror du? Er du redd for å gi fra deg kontrollen over filene dine ved å sende dem opp til nettskyen? Diskuter gjerne i tråden under.

(Kilde: Phys.org)

Norges beste mobilabonnement

Mai 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen