Apple-gründer bekymret for nettskyen
Teknofil
(Bilde: Bilde: Al Luckow / Wikipedia)

Apple-gründer bekymret for nettskyen

Steve Wozniak har lite sans for at alt skal være på nett.

Steve Wozniak grunnla Apple sammen med Steve Jobs. Wozniak ble kanskje ikke like kjent og rik som Jobs, men noen nød har han ikke lidd under. I forbindelse med et arrangement der det ble rettet et kritisk søkelys mot arbeidsforholdene ved de fabrikkene som Apple benytter i Kina, ble det etter arrangementet tid til litt andre temaer.

Det virkelig store for Wozniak var dette med lagring av data i nettskyen. Han kunne virkelig ikke se poenget med at alt skulle lastes opp fra datamaskinene i de tusen hjem. Og om han skulle spå fremtiden så han for seg store problemer av ulik art.

Ifølge Wozniak eier man ikke noe av det man laster opp i skyen, det har finurlige avtaler satt en stopper for. Wozniak sier at han vil føle at han faktisk eier ting, og da nytter det ikke å laste det opp. I tillegg mister man i stor grad kontroll over dataene når man laster dem opp på nett.

Hva tror du? Er du redd for å gi fra deg kontrollen over filene dine ved å sende dem opp til nettskyen? Diskuter gjerne i tråden under.

(Kilde: Phys.org)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen