Apple gjør gigantinvestering i skjermfabrikk
(Bilde: Japan Display)

Apple gjør gigantinvestering i skjermfabrikk

Skal kanskje begynne å produsere både OLED- og 4K-skjermer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mobil- og nettbrettgiganten Apple er i stor grad avhengig av andre selskaper for produksjon av skjermer til enhetene sine, men nå kan det være at Apple selv er i ferd med å hoppe inn i skjermproduksjon med full tyngde. Ifølge Apple Insider og Reuters skal selskapet nemlig angivelig gjøre en stor investering i en skjermfabrikk.

Det er i utgangspunktet Japan Display som skal bygge fabrikken, et selskap som  ble dannet av en sammenslutning av skjermavdelingene til Sony, Hitachi og Toshiba.

Spytter inn 12,8 milliarder kroner

Apple skal imidlertid altså ha kommet på banen, og blar etter sigende opp 1,68 milliarder dollar, cirka 12,8 milliarder kroner, til byggingen av den nye fabrikken. Bygningen skal reises i den japanske byen Ishikawa.

Kanskje kan samarbeidet føre til iPad-er med 4K-oppløsning.
Kanskje kan samarbeidet føre til iPad-er med 4K-oppløsning. Foto: Apple

Investeringssummen skal være nok til at Apple visstnok vil bli mottakeren av mer eller mindre hele fabrikkens skjermproduksjon. Fabrikken skal i første omgang produsere LCD-skjermer av typen LTPS (low temperature polysilicon), som selskapet først brukte i iPhone 6-telefonene.

Ifølge Nikkans kilder skal fabrikken være i stand til å produsere store mengder skjermer i både små og mellomstore størrelser, og etter hvert skal fabrikken muligens gå over til å produsere OLED-skjermer. Det er imidlertid uvisst når det skal skje, og hva slags skjermer det er snakk om.

iPad med 4K-oppløsning?

Verken Apple eller Japan Display har kommentert saken, men i en kommentar til nyhetsbyrået Reuters uttalte Japan Display at selskapet hele tiden ser etter nye muligheter til å styrke sin konkurranseevne, inkludert å bygge nye fabrikker. Selskapet la til at ingen formelle avgjørelser er tatt ennå.

Siden offisielle kunngjørelser ennå ikke foreligger, må vi nok enn så lenge nøye oss med spekulasjoner. Som vi rapporterte i april i fjor har Apples nye samarbeidspartner Japan Display kunngjort at 4K-skjermer til nettbrett er underveis fra selskapet, noe som muligens kan innebære at iPad-er med 4K-oppløsning ligger i Apples fremtidsplaner.

I mellomtiden har Apple sitt å stri med: Nå har selskapet blitt saksøkt for å ha rappet arbeidskraft »  

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen