Nye iPod Touch.
Nye iPod Touch. (Bilde: Apple)

Apple gir iPod Touch en kraftig overhaling

Medieavspillerne får blant annet samme prosessor som iPhone 6.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Medieavspillerne til Apple har solgt i bøtter og spann siden de ble lansert på markedet, men det går relativt lenge mellom hver gang iPod-produktene lager overskrifter. Nå har medieavspillerne imidlertid for alvor havnet i søkelyset igjen.

I en fersk pressemelding kunngjør Apple at den berøringssensitive iPod Touch endelig får en etterlengtet, kraftig oppgradering som reduserer mye av forspranget som mobiltelefonene har når det gjelder maskinvare.

Samme brikke som iPhone 6

Først og fremst består oppgraderingen i at iPod Touch nå skal utstyres med intet mindre enn Apples SoC-brikke A8, som er den samme som sitter i iPhone 6-telefonene.

Hele iPod-familien, som nå fås i nye farger.
Hele iPod-familien, som nå fås i nye farger. Foto: Apple

Dermed tar produktene altså omsider et stort steg videre fra A5-brikkene som befinner seg i den forrige, femte generasjonen iPod Touch. Dette gir medieavspillerne betydelig bedre ytelse - ikke minst i spill.

Nye iPod Touch får også den såkalte M8-tilleggsprosessoren som man finner i iPhone 6. Denne brukes til å håndtere dataene som innhentes av de treningsrelaterte sensorene, som igjen vil forbedre treningsfunksjonaliteten til de nye iPod-ene.

Kan fås med 128 GB lagringsplass

I tillegg er kameraet nå oppgradert til 8 megapiksler, fra 5 megapiksler på den forrige generasjonen. Som før kommer modellene med flashminne på enten 16 GB, 32 GB eller 64 GB, men i tillegg vil iPod Touch for første gang også bli tilgjengelig i en 128 GB-utgave.

Ellers ser selve designet ut til å være omtrent uendret, og skjermen er som før på 4 tommer. Prisene ligger på 2090, 2590, 3090 og 3990 kroner for henholdsvis 16 GB-, 32 GB-, 64 GB- og 128 GB-utgaven.

Apple kan for øvrig også opplyse om at hele iPod-familien nå blir tilgjengelig i nye farger; gull, sølv, space-grå, rosa og blå.

Apple tjener gode penger på produktene sine: Selskapet stikker av med nesten hele fortjenesten fra verdens mobilsalg » 

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen