Kontorpakken iWork og blir gratis.
Kontorpakken iWork og blir gratis. (Bilde: Apple)

Apple gir bort kontorpakken sin gratis

Men det er ikke alle det gjelder.

Mens Windows-brukere som regel får med en prøveutgave av Microsofts egen kontorpakke Office når de kjøper seg en ny maskin, har har Mac-brukere måtte betale for Apples tilsvarende kontorpakke iWorks – uten noen form for gratis prøveperiode. Microsofts Office kommer også i en versjon for Mac-plattformen, mens Apples iWork ikke er like allsidig, og bare finnes for selskapets egne enheter.

Blir gratis

Selskapet drar nå frem et ess fra ermet, og gir bort hele kontorpakken gratis. Om det er det massive overskuddet selskapet ruger på som fikk den nærmest symbolske summen Apple-kundene til nå har måtte betale for pakken til å virke meningsløs for selskapet, eller av frykt for at Microsofts Office stadig får større innpass i sitt territorium er bare spekulasjoner.

Uansett grunn er det alltid flott med gratis programvare, men som alltid er det en liten hake ved det hele. Eksisterende Mac-eiere er låst ute i kulda, for du må nemlig kjøpe en ny Mac for å få den gratis kontorpakken. Som et plaster på såret kan de som allerede har punget ut for iWork-pakken oppgradere til de nye appene gratis, så lenge de kjører Apples nye operativsystem Macericks, og har gjennomført kjøpet i AppStore.

Fullstendig oppdatert

I tillegg til å fjerne prislappen, har hele kontorpakken gjennomgått både en utvendig ansiktsløftning og en full innvendig overhaling. Tekstbehandleren Pages, regnearket Numbers og presentasjonsprogrammet Keynote er nå skrevet om for å dra nytte av kraften i 64-bits prosessorer som alle de nyere Mac-maskinene leveres med. Produktivitetsappene skal også utnytte Mavericks fullt ut.

iCloud blir dypt integrert i samtlige applikasjoner, og flere hundre nye funksjoner skal være på plass. iWork har også fått et nytt, enhetlig filformat som sikrer kompatibilitet for dokumenter på tvers av både Mac, iOS og iCloud.

En annen nyhet er muligheten til å samarbeide i sanntid i et dokument, der også PC-brukere er invitert med på laget.

Apple leverer produkter folk vil ha:
Selskapet er nemlig kåret til årets merkevare »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen