(Bilde: Apple)

Apple fortsetter å håve inn

Og spådommene for fremtiden er ennå bedre.

Apple har nå sluppet sitt resultat fra fjerde kvartal i år, og det er tydelig at selskapet fortsetter å sope inn gullmynter, til tross for at toppen kanskje er nådd for nå.

Pengebingen til Apple-sjefen Tim Cook vokste nemlig med 7,5 milliarder dollar, eller omlag 44 milliarder norske kroner, forrige kvartal. Selskapets kvartalsvise omsetning endte på 37,5 milliarder dollar. Dette er 1,5 milliarder dollar bedre enn samme periode i fjor, da Apple kunne notere 36 milliarder dollar i omsetning.

iPhones har skylda

Kvartalet, som strekker seg fra juli til slutten av september, var bedre enn forrige års periode, og mest av æren for dette gis til nye iPhone, som satte ny salgsrekord for Apple med en oppgang på 26 prosent. Dette er resultatet av at 33,8 millioner iPhones fant veien inn i nye lommer i tremåneders-perioden. Forrige periode lå tallet på 36,9 millioner enheter.

Videre ligger salget av iPads stabilt på 14,1 millioner enheter, mot 14 millioner samme periode i fjor. Mac-salget har på sin side sunket noe, og gikk ned med 300 000 enheter fra forrige års 4,9 millioner. Dette til tross for at nye MacBook Air som ble godt mottatt i vår test, ble lansert midt i perioden. Det kan dog være mange som satt på gjerdet for å hoppe på de nye MacBook Pro-modellene som ble lansert forrige uke.

Selv om Mac-salget så bedre ut på samme tid i fjor, har Apple økt inntjeningen per solgte Mac sett opp mot forrige kvartal, som var svakt for selskapet.

Ser lyst på fremtiden

Tim Cook uttalte under fremleggingen av kvartalsrapporten at selskapet er glade for å gå inn i høytiden med alle den nye produktene på plass. Som en tidlig julegave har Apple bestemt seg for å gi ut et utbytte på 3,05 dollar per aksje til sine aksjonærer, og faktisk gratis programvare til nye kunder.

Det er heller ingen ting som tyder på at Apple-festen er over i år. I sine spådommer for neste kvartal, som avsluttes i desember, tror Apple at omsetningen vil øke til mellom 55 og 58 milliarder dollar, og gi selskapet en brutto margin på 36,5 til 37,5 prosent.

Lurer du på hvilke OS X-programmer du skal velge til Mac-en din?
Her er våre favoritter »

(Kilder: Apple, Tech PowerUp)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen