Kjærligheten blomstrer?
Teknofil
Kjærligheten blomstrer? (Bilde: Teknofil.no)

Apple foretrekker Bing fremfor Googles søk

Nye Spotlight bruker Microsofts søkemotor.

Med OS X Yosemites nye Spotlight-søk vil du kunne søke på nettet direkte fra skrivebordet med et enkelt tastetrykk. Nå har det blitt bekreftet av Microsoft at det er de som står for dette søket, og ikke Google som mange kanskje hadde trodd. 

Det samme gjelder Siris nettsøk. Safari ser imidlertid ut til å fortsette med Google som standard søkemotor i nærmeste framtid.

Endelig venner? 

Tidligere var det Microsoft og Apple som var de største fiendene, mens Google var den hyggelige tredjeparten som alltid holdt seg utenfor krangelen. Et samarbeid mellom Microsoft og Apple var utenkelig, og da iPhone ble lansert sto Google for både søkemotoren og karttjenesten i telefonen.

Android har imidlertid vokst og blitt en formidabel konkurrent til Apples iOS, og i stedet for å fortsette samarbeidet har Apple har jevnt og trutt kuttet båndene med Google. Det mest åpenlyse bruddet så vi da Apple lanserte sin egen karttjeneste på iOS-enheter, Apple Maps, som effektivt slettet den tidligere Google-kartappen. Vi husker alle hvor idiotisk den avgjørelsen var.

I det siste har tilsynelatende Apple og Microsoft blitt stadig bedre venner, og for ikke mange måneder tilbake slapp Microsoft en lekker Office-pakke til Apples iPad. Appene ble raskt de mest populære i Apples App Store.

Fikk du ikke med deg alt fra gårsdagens WWDC-lansering? 
Her er 18 høydepunkter fra Apple-lanseringen »

(Kilde: GeekWire)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen