Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. (Bilde: jessicakirsh/shutterstock.com)

—Apple forbereder tidenes største iPhone-lansering

Har lagt inn rekordbestilling av iPhone 6.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I forkant av den ryktede iPhone 6-lanseringen til høsten har selskapet angivelig lagt inn en ordre på 70 til 80 millioner enheter av den nye smartmobilen. Disse skal leveres innen 30. desember i år, ifølge en kilde The Wall Street Journal har vært i kontakt med. Det er betydelig flere enn fjorårets 50-60 millioner iPhone 5S og 5CRyktene forteller at produksjonen skal splittes mellom en 4,7- og en 5,5-tommers modell.

Forventer enorm etterspørsel

I fjor kom den rimeligere iPhone 5C i plast, men salget ble noe labert. Samtidig kunne ikke Apple levere 5S raskt nok. Denne gangen forventes det at begge de nylanserte modellene omsluttes av metall. 

Apple holdt seg til mindre skjermer på iPhone på samme tid som konkurrentene økte størrelsen på sine modeller. 

Videre har Apple en samarbeidsavtale med verdens største mobiloperatør, China Mobile. Store skjermer er populært i Kina og i andre fremvoksende markeder hvor smartmobilene tar over stadig flere av de personlige datamaskinenes oppgaver. 

Det er sterk etterspørsel etter iPhone 6, siden mange kunder har ventet med å oppgradere fra eldre iPhone-modeller, mener Michael Walkley, analytiker hos Canaccord Genuity. 

Problematisk skjerm

Det har tidligere gått rykter om at produksjonen av 5,5-tommers glass av den typen Apple ønsker kan være problematisk. Prosessen kompliseres av at sensorer skal bygges inn i selve glasset, fremfor å legges på som et eget lag for berøringsskjermen. 

For å ta høyde for potensielle utfordringer i produksjonen har Apple bedt sine leverandører forberede deler til hele 120 millioner mobiler, ifølge The Wall Street Journals kilder.  

Les også Amobil.no sin oppsummering av iPhone 6-rykter »

 (Kilde: wsj.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen