Apple er verdt dobbelt så mye som Google
Teknofil
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no / Frederic Legrand, Shutterstock.com)

Apple er verdt dobbelt så mye som Google

Første amerikanske selskap til å nå 700 milliarder dollar på børsen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Markedsverdien til Apple har steget til svimlende 710,74 milliarder dollar, skriver Wall Street Journal. Det tilsvarer 5400 milliarder – 5,4 billioner – norske kroner. Dette er litt av den milepæl, ettersom Apple dermed har blitt det første amerikanske selskapet til å bryte «700-milliarderdollarsgrensen».

For å sette dette litt i perspektiv, er altså deres fremste konkurrent Google «bare» verdt 362,81 milliarder dollar (2,7 billioner kroner). Apple er dermed omtrent dobbelt så mye verdt som Google. McDonald's' markedsverdi er for øvrig bare på en åttendedel av det Apple er verdt for øyeblikket.

Les også: Apple-ledelsen drukner i penger

Skyldes suksess i Kina

Årsaken til Apples finansielle suksess skyldes at produktene deres har solgt meget godt i Kina, Hong Kong og Taiwan. Tidligere har det vært vanskelig for amerikanske selskaper å selge å dyre produkter på det kinesiske markedet, og mange trodde nok at også Apple kom til å feile av samme grunn.

Apple-sjef Tim Cook avfeier imidlertid disse betraktningene, og viser til at Kina har hatt en kraftig økonomisk vekst de siste året, og at de har en voksende middelklasse. I 4. kvartal i 2014 var det ingen andre selskaper som solgte flere mobiltelefoner enn Apple i Kina.

Aksjekursen til Apple skal ifølge Wall Street Journal ha steget med 64 prosent det siste året. Selskapet har lovet et aksjeutbytte på over 990 milliarder kroner i 2015.

Enkelte tror likevel ikke at Apple blir først til den virkelig store milepælen:
– Derfor bli Google det første «trillion dollar»-selskapet »

(Kilde: Wall Street Journal)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen