Apple har tilsynelatende AR-briller på gang, muligens noe som ligner på HoloLens, her avbildet.
Apple har tilsynelatende AR-briller på gang, muligens noe som ligner på HoloLens, her avbildet. (Bilde: YouTube/Microsoft)

Apple er i ferd med å teste sine egne «utvidet virkelighet»-briller

Det ser ut til at selskapet skal forsøke seg med en egen variant av HoloLens.

Når det gjelder avansert «utvidet virkelighet»-teknologi er Microsoft foreløpig ganske alene på markedet med sine HoloLens-briller. Nå kan det virke som om Apple har planer om å plukke opp ballen med sin egen satsing på høyteknologiske briller.

Nettstedet Bloomberg har vært i kontakt med kilder som hevder at Apple sysler med å utvikle et par «digitale briller». Kildene skal ha kjennskap til saken, men opplysningene er ikke offisielt bekreftet.

Kobles til mobilen og takler utvidet virkelighet

Det er uvisst akkurat hva det er Apple har på gang, men det dreier seg visstnok om et par briller som kan kobles til en iPhone trådløst, og som kan vise bilder og annen type informasjon i brukerens synsfelt. Brillene skal også være i stand til «utvidet virkelighet».

Apple har blant annet kjøpt opp et selskap som lager utvidet virkelighet-løsninger av denne typen.
Apple har blant annet kjøpt opp et selskap som lager utvidet virkelighet-løsninger av denne typen. Foto: Skjermdump/YouTube

Apple har allerede diskutert prosjektet med potensielle leverandører, og skal også ha bestilt skjermer beregnet på bruk nær øynene som skal testes ut. Ennå skal prosjektet imidlertid kun være i den eksperimentelle fasen, så det er høyst uvisst om eller når brillene kommer på markedet.

Har signalisert storsatsing

Opplysningene kommer nok ikke som en stor overraskelse for de som har fulgt litt med. I august i år avslørte Apple-sjefen Tim Cook at utvidet virkelighet var blant deres største satsingsområder for tiden, og i et intervju i september uttalte Cook at han mener utvidet virkelighet vil bli større enn VR.

Tidligere har selskapet også gått til anskaffelse av selskaper som spesialiserer seg på utvidet virkelighet-teknologi og hentet inn folk som har jobbet med Googles Project Tango-teknologi og med Microsofts HoloLens

Med tanke på at selskapet tilsynelatende har store ambisjoner, men det virke som Apples produkt vil ligne mer på HoloLens enn Google Glass, men den som venter får se.

Microsofts HoloLens-briller har blitt lansert i Europa: Men det er uvisst når de kommer til Norge »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen