Apple doblet fortjenesten på ett år
(Bilde: Apple)

Apple doblet fortjenesten på ett år

La frem resultatene for første kvartal i går.

Apple la i går kveld frem resultatene før første kvartal i år. På ett år har selskapet doblet fortjenesten. Hele 11,6 milliarder dollar i ontanter står igjen, som blir overført til selskapes solide pengebinge.

Det sendte aksjekursen i taket, opp med 7,6 prosent etter at Wall Street stengte. På bare 20 minutter sørget dette for at markedsverdien til selskapet økte med 40 milliarder dollar, melder E24. Det sørger for at selskapet med trygghet fortsatt kan holde på tittelen «verdens mest verdifulle selskap» – med god margin.

Resultatet per aksje endte på 12,3 dollar og selskapet hadde 39,02 milliarder dollar i driftsomsetning. Bruttomarginen var på 47,4 prosent.

Kraftig økning i salget

– Jeg er overlykkelig over salget av 35 millioner iPhoner og nesten 12 millioner iPader i kvartalet, sier konsernsjef Tim Cook i en pressemelding.

Sammenlignet med samme kvartal i fjor har antallet solgte telefoner økt med 88 prosent, mens nettbrettet har økt med massive 151 prosent.

Det er her Apple har hentet det meste av omsetningen sin, Mac-ene har hatt en økning på «kun» 6,9 prosent.

På pressekonferansen i går kveld skal det ha vært snakket om hvorvidt Apple ville lage et produkt ved å spleise en iPad og MacBook Air sammen, for å å fordele denne veksten. Dette hadde imidlertid ikke selskapets toppsjef, Tim Cook, tro på:

– Hva som helst kan konvergere, men problemet er at disse produktene er kompromisser, og du vil begynne å gjøre kompromisser til et punkt hvor det som står igjen ikke er bra nok for noen. Du kan spleise en brødrister og et kjøleskap, men det blir ikke bra for brukeren. Vi vil ikke delta på den festen, sa Cook ifølge Ars Technica.

(Kilde: E24, Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen