Apple: – Dagene med venting i kø er over
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

Apple: – Dagene med venting i kø er over

Med salget av Apple Watch har de helt andre planer.

De siste årene har trofaste Apple-fans stått i kø i timevis, dagevis eller ukevis bare for å få kloa i et nytt Apple-produkt før røkla. Denne merksnodige tradisjonen kan det snart bli slutt på.

Apples relativt ferske butikkdirektør Angela Ahrendt ønsker nemlig å forandre totalt på køkulturen når Apple Watch og nye MacBook kommer i salg, skriver The Verge.

– Stå i kø på Internett

I et rundskriv til Apple-ansatte skriver Ahrendt at de heretter skal oppfordre potensielle kunder til å handle via Apple Store på Internett. Da vil du isteden få tilsendt produktet du kjøper i posten. De fysiske Apple-butikkene kommer heller ikke til å ta inn like mange eksemplarer som tidligere av de nye produktene. Butikkene vil i større grad fungere som er utstillingsvindu, hvor du skal få prøve produktene. Selve kjøpet vil altså Apple at du skal betale for og få levert via Internett.

Dyreste variant Apple Watch skal koste over 130 000 kroner. Det som kanskje var slike klokker ble utstilt inni et glassbord.
Den dyreste Apple Watch-varianten skal koste over 130 000 kroner. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

«Dagene med venting i kø, med fingrene i kryss for få tak i et produkt, er over for våre kunder. Apple Store-appen og våre nettbutikker gjør det enklere å kjøpe Apple Watch og nye MacBook. Kundene vil vite nøyaktig når og hvor produktet deres kommer», skriver Ahrendt i brevet til sine ansatte.

«Dette er en betydelig endring i vår tenkemåte, og vi trenger din hjelp for å få det til. Fortell kundene deres at vi har bedre tilgjengelighet på nettet, og vis dem hvor lett det er å bestille,» oppfordrer hun.

Den spesielle køkulturen har utvilsomt bidratt til å skape mye blest om nye Apple-produkter. Samtidig er det også slike ting som får kritikerne til å trekke paralleller mellom Apple-fans og saueflokker. Sånn sett er det kanskje bare positivt om Apple klarer å få fansen til å bestille nye Apple Watch rett fra iPhone-en sin istedet?

En liten vårrengjøring er på gang:
Apple fjerner klokke-konkurrentene fra Apple Store »

(Kilde: The Verge)

 

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen