Apple betaler ut 100 milliarder dollar til aksjonærene

Apple betaler ut 100 milliarder dollar til aksjonærene

Men kvartalsresultatet falt for første gang på ti år.

Apples kvartalsresultat falt for første gang siden 2003, og endte på 9,5 milliarder dollar – eller 10,09 dollar per aksje. Til sammenligning leverte Apple et resultat på 11,6 milliarder dollar i samme kvartal for ett år siden, eller 12,30 dollar per aksje. Omsetningen økte imidlertid fra 39,2 til 43,6 milliarder dollar i forhold til fjoråret.

Les også: – Apple leter etter ny sjef

– Vi er fornøyd med å levere rekordomsetning i mars, takket være et fortsatt godt salg av iPhone og iPad, sier Apple-sjef Tim Cook i en pressemelding.

Men selv om resultatnedgangen var på hele 18 prosent i forhold til samme kvartal i fjor, var resultatet bedre enn analytikerne hadde forventet. Også omsetningen var noe bedre enn ventet.

Deler ut penger til aksjonærene

Samtidig med at resultatene ble lagt frem, varslet Apple at de frem mot utgangen av 2015 skal betale ut 100 milliarder dollar – det vil si nesten 600 milliarder kroner – til aksjonærene. Dette er mer enn dobbelt så mye som opprinnelig planlagt.

60 av de hundre milliardene skal brukes til tilbakekjøp av aksjer. Dette er ifølge Apple det største tilbakekjøpsprogrammet i historien. Tilbakekjøpsprogrammet var inntil nå på 10 milliarder dollar.

Også utbyttet til aksjonærene økes med 15 prosent, til 3,05 dollar per aksje.

– Vi fortsetter å tjene mer penger enn det vi trenger for å drive selskapet, investere i fremtiden og beholde muligheten til å ta strategiske beslutninger, sier finansdirektør Peter Oppenheimer i Apple.

 Les også: Samsung dobbelt så store som Apple i første kvartal

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen