Apple bekrefter Macbook Air-trøbbel
(Bilde: Montasje: Apple/Shutterstock)

Apple bekrefter Macbook Air-trøbbel

De nyeste modellene har problemer med trådløse nett.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det var ikke lenge siden Apple viste frem de splitter nye MacBook Air-modellene på WWDC. Den nye maskina er like slank som før, og byr på en rekke spennende oppgraderinger på innsiden. Blant dem finner vi lang batteritid, lynrask lagring og en ny form for trådløst nettverk som er tre ganger raskere enn forgjengeren

Det siste punktet ser imidlertid ut til å ha skapt litt hodebry for både selskapet og kundene. Drøssevis av poster på på Apples egne supportforum forteller om problemer med å koble opp til trådløse nett, og at nettet faller ut etter bare et par minutter. 

Bekrefter feil

Nå har Apple bekreftet problemet, og sagt ifra til sine butikkansatte at de må ta inn både 11- og 13-tommersutgavene av MacBook Air med WiFi-problemer. Det er foreløpig ikke kjent om det er en programvare- eller maskinvarefeil, så foreløpig vil kunder få tilbudt en ny modell som erstatning. 

Det er ikke bare et problem med tilkoblingen de nye maskinene sliter med. Nettstedet Ars Technica har også vist at Apples operativsystem holder igjen ytelsen på nettet betraktelig.

Første rekke med nytt nettverk

De nye Air-modellene, sammen med den foreløpig utilgjengelige Mac Pro, er de første maskinene Apple har gitt det nye ac-nettverket til. Samtidig er det bare en håndfull andre modeller fra andre selskaper på markedet som støtter denne teknologien, noe som gjør den relativt uprøvd i felten.

Så langt er det kun rapportert om problemer med det første partiet MacBook Air. Skulle det vise seg å være et problem med selve nettverkskortet kan det koste selskapet dyrt.

Vi har fått inn nye MacBook Air til test:
Se alle bildene av den nye maskinen »

(Kilde: Apple via Ubergizmo)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen