Apple-butikker som fører gullklokken Watch Edition skal etter sigende måtte ha egen safe til å oppbevare klokken i. Nå lanserer Apple også rene Watch-butikker i London, Paris og Tokyo.
Apple-butikker som fører gullklokken Watch Edition skal etter sigende måtte ha egen safe til å oppbevare klokken i. Nå lanserer Apple også rene Watch-butikker i London, Paris og Tokyo. (Bilde: Apple )

Apple åpner egne butikker for smartklokke

Skal ligge i nærheten av gullsmedbutikker.

Apple er ikke fremmede for litt velregissert hysteri. Hver gang selskapet åpner salget av nye telefoner eller nettbrett, blir de første fremmøtte kundene hilset med trampeklapp når de har med seg dingsen ut av butikken. Når Apple Watch nå skal i salg gjøres det i kjent stil.

Selskapet har nemlig opprettet egne butikker for Apple Watch i London, Paris og Tokyo. Her skal butikkene ligge i dyre kjøpesentre, rett i nærheten av nærmeste gullsmedbutikk.

Les også: Apple lanserte Apple Watch i ni land

Et kvarters prøvetid

Apples butikker har som regel en kombinasjon av spesiell design og god beliggenhet. Selskapets nye klokkebutikker skal ligge rett ved gullsmedforretninger. Her et bilde av Apple Store ved Central Park i New York.
Apples butikker har som regel en kombinasjon av spesiell design og god beliggenhet. Selskapets nye klokkebutikker skal ligge rett ved gullsmedforretninger. Her et bilde av Apple Store ved Central Park i New York. Foto: jessicakirsh / Shutterstock.com

Butikkene skal ikke ta seg av mer enn prøvetimer og salg av selve klokken. Her vil nemlig kjøpere av de to standardutgavene, Watch Sport og Watch, få et kvarter med klokken før kjøp, der opplæring og utprøving vil ordnes.

Selve salgsprosessen skal ellers være lik også for de andre stedene klokken selges. I utgangspunktet velger du en utførelse du ønsker deg i Apple Store-appen på telefonen din, før valget ditt lagres for Apple-kontoen den er koblet til med. Har du lagret flere modeller i ønskelisten skal tiden du får til å prøve være tilpasset.

Noen få butikker vil ha luksusmodellen, som har fått navnet Edition. Det er sannsynlig at de rene klokkebutikkene vil være utstyrt med denne. Skulle du ha inntil 136 tusenlapper som brenner i lommen, får du i alle fall dobbelt så lang tid på deg til å se på klokken før du tar den med deg ut av butikken. En halvtime med prøving og opplæring setter Apple av til sine aller mest velbeslåtte kunder.

Samsung har så langt ikke klart å ta verden med storm med sine smartklokker. Kan Apple klare det i ett eneste jafs med Watch?

Kostbare klokker

Fra 10. april vil Apple begynne å vise frem klokkene i sine nye butikker. Her vil de også ta imot forhåndsbestillinger frem til klokken faktisk er i salg fjorten dager senere.

Apple-klokka har en startpris på 350 dollar, eller 2800 kroner direkte omregnet. Da får du Sport-utgaven, som har silikonreim og matt aluminiumsfinish. Blank stålutgave starter på 550 dollar, eller omtrent 4400 kroner. Klokken finnes dessuten i to størrelser, og den mest kostbare utgaven i gull kan altså tappe kontoen din for inntil 136 000 kroner.

Foreløpig er ikke norske priser for klokken klare. Norge er heller ikke blant de ni landene som får Apple Watch først, men selskapets nettsider opplyser at den kommer i år.

Usikker på om Apple Watch er noe å satse på? Les sniktitten fra nylanseringen i mars.

(Kilder: appleinsider.com, macrumors.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen