Apple ansetter Nokias Lumia-sjef
(Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

Apple ansetter Nokias
Lumia-sjef

Var med på å utvikle kamerateknologien PureView.

Apple har ansatt en av lederne i Nokias kameraavdeling, Ari Partinen. Det skriver Engadget

Ari Partinen i Nokia.
Ari Partinen i Nokia.Foto: Nokia

Partinen har tittelen «Lumia Photography Lead» i Nokia, og ifølge The Verge har han jobbet med Nokias kamerateknologi helt siden 2007. Han er en av forfatterne av et dokument som beskriver Nokias PureView-teknologi, som brukes i enkelte Lumia-modeller. De tre andre forfatterne av dokumentet blir med over til Microsoft etter at de kjøpte Nokias mobilavdeling, men Partinen har altså valgt å takke ja til en jobb hos Apple i stedet.

Har jobbet med kamerateknologi hele livet

Nyheten kom via en Twitter-melding fra Partinen selv, der han skriver at han har hatt sin siste arbeidsdag i Nokia, og vil «starte et nytt kapittel i Cupertino» i California. I en oppfølgingsmelding bekrefter Partinen at det er Apple det er snakk om.

Han forteller ikke hva han skal gjøre hos Apple, men med tanke på at han i løpet av sin yrkeskarriere har jobbet med alt fra produksjon av kameramobiler til mobil bildebehandling – og også som profesjonell fotograf – er det all grunn til å tro at Partinen vil jobbe med å videreutvikle kamerateknologien i Apples iPhone-modeller. De nyeste iPhone-modellene har ganske gode kameraer, men Nokias mest avanserte kameramobiler i Lumia-serien regnes for å være enda bedre.

Les også: Dette er Nokias nye strategi

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen