Avis: Apple-ansatte skal ha lyttet til 1000 Siri-samtaler hver eneste dag
(Foto: Niklas Plikk, Tek.no)

Avis: Apple-ansatte skal ha lyttet til 1000 Siri-samtaler hver eneste dag

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er tidligere avslørt at alle de «fem store» – Amazon, Apple, Facebook, Google og Microsoft – har ansatt selskaper til å lytte til lydopptak fra deres stemmeassistenter. 

Nå går en reportasje publisert av Irish Examiner tettere inn på detaljene rundt ett av selskapene Apple ansatte i Irland for å lytte til Siri-lydklipp.

En anonym kilde sier overfor avisen at det var forventet at hver av dem lyttet til 1000 Siri-opptak hver eneste dag. Forutsatt at de jobbet åttetimersdager vil det si omtrent to opptak i minuttet.

Personlig informasjon 

Det var det irske selskapet Globetech som var ansatt av Apple til å gå igjennom opptak fra taleassistenten Siri. Siden avsløringene forrige måned har Apple avbrutt kontrakten. Dette har ført til at Globetech har sagt opp de ansatte som jobbet med såkalt «gradering» av Siri-opptak – hvor de vurderte kvaliteten og nøyaktigheten til taleassistentens svar. 

En varsler i selskapet, som ønsket å være anonym, fortalte The Guardian at de fikk høre lydopptak med intime detaljer fra brukere. Blant annet menneskers helsetilstand, dopsalg og av pars samleie. 

Den ansatte Irish Examiner snakket med skal ha bekreftet disse opplysningene, men sa det bare skjedde noen ganger. 

Anonyme brukerdetaljer

Den ansatte Irish examiner snakket med, forteller at lydklippene de fikk høre var strippet for identifiserbare detaljer, men at han kunne høre hvor de var fra. 

– Det var mest brukere med kanadiske, australske eller britiske aksenter. I tillegg var det et mindre team som jobbet med brukere med europeiske språk, fortalte han til avisen. 

– Jeg skjønner hvorfor selskapet gjorde det de gjorde, men jeg forstår også hvorfor brukere kan se på det som en brudd på privatlivets fred, ettersom selskapet ikke fortalte hva de holdt på med, avslutter kilden. 

Avslutter avlytting

Apple sa tidligere denne måneden at de har stanset analyseprogrammet globalt. 

– Vi er forpliktet til å levere en fantastisk Siri-opplevelse samtidig som vi beskytter brukernes personvern. Nå skal vi gjennomføre en nøye gjennomgang, og samtidig stanser vi analyseprogrammet over hele verden. Fremover, via en fremtidig programvareoppdatering, vil vi la brukere velge om de vil at stemmeopptakene deres kan brukes til analyseformål, fortalte en Apple-talsperson til TechCrunch den gang. 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen