Illustrasjonsbilde
Teknofil
Illustrasjonsbilde (Bilde: Spotify/Apple/Teknofil.no)

– Apple-ansatte brukte Spotify i stedet for iTunes

Apple kjøpte Beats i full panikk, hevder nettsted.

Mange ble overrasket da Apple bestemte seg for å punge ut tre milliarder dollar for den populære hodesett-produsenten Beats.

Kjøpte de Beats fordi de ville ha hodesettene deres? Var det fordi de ville ansette Dr. Dre og Jimmy Iovine, de to gründerne bak Beats? Eller var det noe helt annet?

Apple har selv uttalt at de kjøpte Beats både for maskinvaren og programvaren deres, men ifølge nettstedet BuzzFeed er det enklere enn som så:

– Apple kjøpte Beats som en følge av iTunes' arroganse og ignoranse.

Brukte heller Spotify enn iTunes Radio

BuzzFeed har snakket med tidligere Apple-ansatte med nær tilknytning til iTunes-utviklingen. De kunne fortelle at selv utviklerne av iTunes Radio, Apples siste musikksatsning, brukte Spotify og Pandora på fritiden.

Unnskyldningen deres skal ha vært at de jobbet så intenst med iTunes Radio at de trengte litt fri fra jobben, ved å bruke andre tjenester på fritiden. 

– I realiteten var det fordi Spotify har all gratismusikken du kan trenge, og en solid sosial plattform, fortalte én kilde til BuzzFeed. 

Trodde Pandora ville dø ut

Sjefene med ansvar for iTunes-utviklingen skal ha vært helt blinde for konkurranse fra voksende strømmetjenester, og aldri sett på dem som konkurrenter. Ifølge de tidligere Apple-ansatte trodde sjefene at iTunes Radio ville være nok til å ta knekken på Spotify, og at Pandora ville dø ut av seg selv på grunn av manglende inntekter.

Dette skjedde aldri, og den arrogante holdningen skal ha ført til det desperate oppkjøpet av Beats. 

– De skjønte aldri hvordan Spotify fungerte, noe som var hovedårsaken til at de trodde iTunes Radio ville være en «Spotify-killer». [...] Det er derfor de har full panikk nå, sa én av de tidligere ansatte til BuzzFeed.

Dermed går vi en spennende tid i møte, hvor Apple og Beats vil kjempe sammen om å ta konkurrere med selskaper som Spotify, Pandora og Rdio. 

Dette er Dr Dres Spotify-konkurrent: 
Se hvordan Beats Music fungerer »

(Kilde: BuzzFeed)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen