Appen lar fremmede lytte til samtalen din
Teknofil
(Bilde: Shutterstock/montasje)

Appen lar fremmede lytte til samtalen din

Få råd når du må ta en vanskelig telefon.

Ville du latt fremmede få høre på telefonsamtalen din for å kunne gi deg råd? En ny iPhone-app som heter Crowdpilot gir deg denne muligheten nå, skriver Gizmodo.

Lytterne kan enten være dine Facebook-venner, vilt fremmede, eller vilt fremmede som får betalt (via tjenesten Amazon Mechanical Turk) for å gi gode råd. Hensikten er å hjelpe deg med hva du skal si i et møte, en diskusjon, eller kanskje til en du skal på date med. Betalte råd gjelder kun engelsk, forresten.

Foto: Apple AppStore

Ulovlig å bruke slik du vil?

Vi opplever imidlertid tjenesten som litt motsigende. På den ene siden reklamerer utvikler Lauren McCarthy med Crowdpilot-råd som: "Spør ham om hans flaueste øyeblikk" når du snakker med en du skal på date med. Samtidig står det tydelig i retningslinjene at det er strengt forbudt å ta opp telefonsamtaler uten samtykke fra den du snakker med. Derfor er det også en forutsetning for å bruke tjenesten at du gjør oppmerksom på hva som foregår med den du snakker med. Slik vi tolker det vil altså hele vinningen gå opp i spinningen, i så fall.

Samtidig skal det sies at McCarthy egentlig er en kunstner, og at hun angivelig ikke har ambisjoner om å tjene penger på gratisappen. Det er snarere et eksperiment for å se om folk faktisk er villige til å bruke tjenesten, hvordan de eventuelt bruker den, og hvilke konsekvenser dette får.

Vil du prøve? Last ned: Crowdpilot

Microsoft spurte brukerne sine:
Kan Skype-sex redde forholdet?


(Kilder: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen