(Bilde: Shutterstock/ollyy )

Fredagspils eller kino i kveld?

ChoiceMap til iPhone kan hjelpe deg med de tøffe avgjørelsene.

Livet består av utallige spørsmål som krever sine svar, og det er ikke alltid så lett å ta de riktige avgjørelsene. Nå har det kommet en gratis-app til iPhone (dessverre ingen Android-versjon foreløpig), som skal hjelpe deg med dette, og den heter ChoiceMap.

Ifølge TechCrunch kan appen tvinge deg til å gjøre bedre valg. Mer bevisste valg. Først skal du bestemme hva som er viktig for deg i det aktuelle valget, og deretter vekte alle alternativene.

Slik funger appen:

For eksempel, hvis du skal kjøpe en hund, men er usikker på hvilken hunderase du bør gå for, kan du plotte inn dette i ChoiceMap. Da vekter du først ting som pris, størrelse, levetid, allergivennlighet, intelligens, personlighet og så videre. Deretter vurderer du valgmulighetene du har plottet inn. Grand danois scorer kanskje høyt i din bok på personlighet, mens levetid og størrelse kanskje er noe du bekymrer deg litt for. Poengsummen grand danois får, kontra labradoodle, shitzu, norsk elghund og dine andre alternativer, blir bestemt ut fra dine kriterier.

Foto: AppStore

Utvikleren har laget en algoritme som kan brukes til å komme frem til alle mulige avgjørelser via appen. Han har også lagt inn noen forslag, som navn på babyer, "slå opp eller fortsett å være sammen", karrierevalg, biler, mobiloperatør, flytting og jobb. Du kan naturligvis legge inn egne ting også – det er nok litt av poenget.

Last ned: iOS

En annen ny iPhone-app du bør sjekke ut:
Send hemmelighetene dine med Confide

(Kilder: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen