Appboom etter julen

Det gode salget av nettbrett og smartmobiler gir ringvirkninger.

Elkjøp solgte alene 50000 smartmobiler og 36000 nettbrett i desember. Nå fylles brettene med applikasjoner og innhold, til glede for utviklere og innholdsleverandører.

Ifølge Apple er det siden lanseringen av iPhone i 2007 blitt lastet ned over 40 milliarder apper. Om lag halvparten av dem ble lastet ned det siste året.

August Z. Flatby, daglig leder i app-utviklingsfirmaet Shortcut ser en tydelig trend i nedlastinger av apper rundt juletider.

Tro på fremtiden

– Helt siden vi startet med apputvikling i 2008, har vi sett at det i tiden rundt jul er en markant økning i antall nedlastinger av apper. Våre to mest nedlastede apper hadde begge en økning på over 25 prosent i desember mot årets 11 andre måneder, sier Flatby.

I lys av den eksplosjonsartede økningen i app-nedlastinger på verdensbasis i fjor, blir 2013 et utrolig spennende år for oss som jobber innen i apputvikling. Vi ser at flere og flere benytter apper som internverktøy i bedriftssammenheng, og såkalte B2E-apper (Business to Employee) ser ut til å bli årets vinner innen vår bransje, sier Flatby i en pressemelding.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen