App Store til alle mobiler

Apple har fått mye oppmerksomhet rundt sin App Store – en nettbutikk for tilleggsprogrammer til Iphone og Ipod. Nå viser det seg at både Google Android- og Windows Mobile-mobiler vil få tilsvarende applikasjonsbutikker på nett.

I tillegg antyder Nokia at de vil satse sterkere i tiden fremover på å videreutvikle Nokia Download og Nokia Software Market.

Hvilke applikasjoner bruker du på din mobil? Legg inn din kommentar nederst på siden.
 
Anti-App Store
Googles motsvar til Apples App Store har fått navnet Android Market, og presenteres som svært forskjellig fra den populære butikken for Iphone-brukere. Google hevder at Android Market vil ligne mer på You Tube, slik at hvemsomhelst kan laste opp og publisere applikasjonene, i tillegg til at det blir færre restriksjoner enn på Apple App Store, ifølge Beta News.
 
- Utviklerne vil få muligheten til å gjøre sine programmer tilgjengelige på en åpen tjeneste som drives av Google, og som viser både ”feedback” og ”rating” på samme måte som You Tube. Vi velger å bruke ordet ”market” i stedet for ”store”, fordi vi føler at utviklerne burde kunne publisere sitt materiale i en uobstruert kanal, sier Eric Chu fra Google Mobile Platform i en blogg.

(Artikkelen fortsettes)

Google Android Market.
 
Windows Mobile ”Skymarket”
Men det er ikke bare Google som vil satse på applikasjonsbutikk til mobil. Nå som stadig flere mobiler tar i bruk Windows Mobile som operativsystem, vil rykter ha det til at Microsoft har planer om å lansere en egen applikasjonsbutikk kalt Skymarket, ifølge Cnet.com.
 
Ryktene er basert på at Microsoft utlyser stillingen ”Skymarket senior product manager” på Computerjobs.com, som vil få i oppgave å lede lanseringen av et førstegenerasjons marked for Windows Mobile-applikasjoner.
 
Nokia Download
Også verdens største mobilprodusent har lagt merke til interessen rundt Apples App Store, og kommer til å jobbe videre med å utvikle Nokia Download, der du kan laste ned Nokia-applikasjoner. Nokias utviklingssjef i Skandinavia Erich Hugo sier til Mobilen.no at de har opplevd stor suksess med Nokia Download.
 
- Vi har hatt 90 millioner nedlastninger siden vi lanserte Nokia Download i 2006, og er dermed størst i verden på applikasjoner til mobil. Det har vært en fantastisk suksess for oss, sier Hugo.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Screenshot: Nokia Download.
 
Lærer av hverandre
Han sier videre at de ulike tilbyderne av mobilapplikasjoner kan lære av hverandre, noe som vil være til det beste for kundene.
 
- De nye aktørene gjør seg bemerket. Apple, Android og Windows Mobile kan lære av oss, og vi kan lære av dem, sier Hugo.
 
Populære applikasjoner
Som norsk Nokia-kunde kan du for eksempel laste ned eller kjøpe applikasjoner fra Nokia Download som er spesialtilpasset din operatør (kun Telenor, Netcom, Tele 2). De mest populære Nokia-applikasjonene for øyeblikket – som er gratis – er ”See who is calling”, ”ForecaWeather” og ”Digital Clock”. Hvilke applikasjoner som er mest populære avhenger imidlertid av hvor i verden du befinner deg.
 
- Det kommer veldig an på regionen hvilke applikasjoner som er mest populære. I Skandinavia er for eksempel sportsprogrammer, tidtakingsapplikasjoner og spill mest populært. I India er derimot Quick Office mer aktuelt, avslutter Hugo.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen