App skal redde Bambi

Det er ikke lenge siden utvikleren Tobias Bæck lanserte jaktapplikasjonen til Apple-produkter som forteller deg hvor og når du kan jakte på de forskjellige dyreartene i Norge. Nå står han bak en ny applikasjon som kalles "Viltpåkjørsel", som også er lansert til Apples iOS-produkter.

Applikasjonen skal gi deg tips om hvordan du kan unngå å kjøre på vilt så vel som å fortelle deg hva du skal gjøre dersom uhellet er ute.

Les også: Test av GPS-er for skog og mark

Kan slippe egenandel

– Få vet for eksempel at du som bilfører har plikt til å melde ifra til politiet om du kjører på et storvilt eller stort rovdyr, og at overholdelse av meldeplikten gjør at man som regel slipper å betale egenandel, og heller ikke får bonusavkortning på bilforsikringen, skriver Bæck i en pressemelding.

Applikasjonen forteller deg hvor du skal ringe dersom ulykken er ute, og mens du ringer får du se posisjonen din på et kart med koordinater.

Politiet tar deretter kontakt med fallviltjegere som vil forsøke å spore opp dyret om det har løpt til skogs og kan avlive det dersom det vurderes som beste alternativ.

Kan avverge skader på vilt og kjøretøy

I Norge er det ifølge Bæck rundt 6000 påkjørsler av hjortevilt i året.

– Mange av disse kunne vært avverget hvis sjåføren hadde hatt mer kunnskap om hvordan påkjørsler skal unngås, skriver Bæck i pressemeldingen.

(Kilde: pressemelding)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen