App viser vannstanden i tilfelle tsunami
Teknofil
(Bilde: DigInfo News)

App viser vannstanden i tilfelle tsunami

Da vet du hvor du ikke skal søke tilflukt.

Japan er et land som et utsatt for enorme havbølger, også kalt tsunamier. På grunn av dette har det japanske firmaet Kokusai Kogyo utviklet en applikasjon som kan visualisere vannstanden der du er, i tilfelle en tsunami.

Prototypen de viser frem legger et bilde av gjennomsiktig vann over området kameraet på nettbrettet fanger opp. Dermed skal du få et visst inntrykk av hvor mye vann det vil dukke opp på stedet du befinner deg – hvis katastrofen skulle inntreffe.

Bilder fra fly

Kokusai Kogyo ønsker å vise folk hva som kan skje her og nå ved hjelp av deres mobile enheter. Dette kommer da som et tillegg til såkalte katastrofekart fra myndighetene som blir distribuert i trykt form eller på Internett.

Ifølge talsperson Kenichi Tabata baserer systemet seg på informasjon om høydenivået på bakken. Selskapet hans jobber egentlig med å skaffe kartdata ved hjelp av fly, og Tabata hevder at de derfor tar i bruk mer nøyaktige opplysninger enn dataene som vanligvis blir brukt.

– Den forventede høyden til en tsunami avhenger av jordskjelvet som forårsaket det. Vi ville derfor vise hva som kan skje ved hver type jordskjelv, sier Tabata til nettsiden DigInfo TV.

Kokusai Kogyo ønsker å lisensiere ut alle sine data til interesserte organisasjoner, ettersom de mener at det er vanskelig å ta i bruk eller digitalisere høydedata fra både nasjonale og lokale myndigheter.

Applikasjonen er som nevnt bare på et prototypestadium foreløpig, og den vil sannsynligvis gå gjennom en del overhalinger før den eventuelt får en endelig utgivelse.

Bli vår fan på Facebook!
Bli vår fan på Facebook!

(Kilde: DigInfo TV)

Se systemet forklart i videoen nedenfor:


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen