Klarer du ikke å sortere sokkene dine? Da skal denne appen være til hjelp. (Bilde: Faksimile: BlackSocks.com)

App hjelper deg med å pare sokkene

Genial eller idiotisk oppfinnelse?

Det å sortere sokker i klesvasken kan være litt av en utfordring – spesielt hvis alle har samme farge, men ikke stammer fra samme produsent.

Dette «problemet» forsøker appen Blacksocks å gjøre noe med. Ideen er at du skal bruke mobilen til å skanne sokkene, for deretter å finne hvilke par som hører sammen på null komma niks.

Hakene er imidlertid disse:

  • Appen finnes bare for iPhone
  • iPhone har ikke skanneteknologien innebygd
  • Det er bare selskapet Blacksocks' egne sokker som kan skannes

Med den siste ulempen faller mye av poenget med appen bort, men hvordan fungerer systemet?

En liten forklaring av teknologien.
En liten forklaring av teknologien.Foto: Faksimile: Blacksocks

Framtidens betalingsmiddel

Blacksocks-appen og sokkene benytter seg nemlig av NFC-teknologi. NFC står for «Near Field Communication», og er en trådløs teknologi som overfører data på korte avstander.

Med NFC skal du i framtiden kunne betale i kassen ved hjelp av å dra mobilen over et skannefelt. Teknologien kan også brukes til å erstatte nøkler og overføre filer mellom to smarttelefoner. iPhone støtter som nevnt ikke NFC, mens Samsung lanserte for eksempel sin første NFC-støttende Android-mobil i 2010.

For å kunne bruke appen, må du altså ha en liten svart boks i tillegg, som overfører NFC-signalet fra sokkene til iPhone.

PR-triks?

Ettersom det bare er Blacksocks' egne sokker som foreløpig støtter teknologien, er det antakelig lite poeng i å sortere sokkene – da de sannsynligvis er klin like uansett.

Det er likevel ikke umulig at andre produsenter tar i bruk systemet i framtiden, men det hele ligner på et stort PR-stunt fra Blacksocks side.

Hva mener du? Kan dette være en god idé hvis den får større utbredelse, eller burde du rett og slett lære deg å skille mellom sokker på egen hånd? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen