LookTel Recognizer hjelper blinde med å se

Teknofil App hjelper blinde med å se

LookTel Recognizer hjelper blinde med å se

App identifiserer objekter for de svaksynte.

Nå kan blinde og svaksynte få hjelp til å gjenkjenne ulike objekter ved hjelp av en app til iPhone. Appen heter LookTel Recognizer og skanner produkter for tekst før den kobler informasjonen opp mot en database som kan fortelle brukeren hva de har for hånden.

Selskapet NantWorks LLC står bak den hjelpsomme appen, og har tidligere gitt ut appen LookTel Money Reader som gjenkjenner penger og ulike valører.

Tren opp appen

Appen er foreløpig kun å få tak i til iOS-enheter og fungerer ved å identifisere et objekt som plasseres foran kameraet til iPhonen. Deretter leser den navnet til objektet den har gjenkjent høyt, slik at brukeren får det med seg.

Appen blir først "trent opp" til å gjenkjenne objektet ved å ta et bilde av det, for deretter å la brukeren lese opp navnet. Dette forutsetter dermed at brukeren først har kjennskap til for eksempel noe i hjemmet, før han drar ut på butikken for å finne det samme produktet.

Gjenkjente objekter blir lagret i databaser og kan eksporteres via e-post for å sikkerhetskopiere eller dele det videre. Appen leser også strekkoder, noe som hjelper til med treningsprosessen.

Pris og tilgjengelighet

Om LookTel Recognizer er noe for deg, eller om du kjenner noen som kan ha bruk for den, ta en titt på iTunes. Der blir den solgt for 70 kroner.

Se videoen av LookTel Recognizer i aksjon på YouTube:


(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen