De beste mat-appene

App-guiden Topp 3:

(Bilde: Shutterstock/Spectral-Design)

De beste mat-appene

Her er våre favoritter på kjøkkenet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Amobil tester apper for TV 2 Hjelper deg til innslaget App-guiden, og denne gangen har vi testet mat-apper.

Mat-apper kan være så mangt. Vi har trålet gjennom haugevis av oppskriftsapper, matbutikk-apper, apper som lar deg ta bilde av maten, samt apper for matallergikere og ulike dietter.

Vi sitter igjen med et inntrykk av at det finnes utrolig mange gode mat-apper der ute, men at det er få av dem som favner bredt. I vår Topp 3 har vi fokusert på mat-apper som vi tror vil være til nytte og glede for "folk flest," og derfor endte vi opp med tre oppskriftsapper:

3. Allthecooks Recipes

Allthecooks Recipes (Android).
Allthecooks Recipes (Android).

All the Cooks Recipes byr på over 150 000 oppskrifter fra brukere, som også deler bilder av rettene de har forsøkt seg på. Å finne oppskrifter er ganske enkelt, men vi synes likevel søkefunksjonen kunne vært litt bedre.

Denne ligner den populære mat-appen Epicurious, men har mye, mye bedre design og grensesnitt. Det som er dumt er at alle bruker amerikanske måleenheter, noe som betyr at du må regne om hvis du bruker det metriske system. Her kan du selvsagt bruke konverteringsapper til å finne riktige måleenheter.

Pris: Gratis.

Last ned: Android / iOS

MatPrat (Windows Phone).
MatPrat (Windows Phone).

2. MatPrat

Denne er «dessverre» på pallen. «Dessverre» fordi dette fra før er den mest populære mat-appen i Norge. Her finner du haugevis av oppskrifter som er enkle å følge, og appen er godt tilrettelagt for både smarttelefoner og nettbrett. Ryddig design.

Riktignok er det flere funksjoner fra andre mat-apper vi gjerne skulle sett i MatPrat også, og kanskje er det også litt skuffende at appen ikke har fornyet seg noe særlig siden den nådde toppen for et par år siden.

Pris: Gratis.

Last ned: Android / iOS / Windows Phone

1. En Visuell Kokebok

Denne appen koster 28 kroner, men oppskriftene du får her er litt mer fancy enn i de andre appene, og designen er også overlegen alt annet vi har funnet i applikasjonsbutikkene. I tillegg er denne til dels oversatt til norsk. Poenget med En Visuell Kokebok er at du får se alle ingrediensene som brukes i oppskriften på et interaktivt bilde. Det innebærer at du kan trykke på for eksempel Pak Choi-salat og få frem mer informasjon om denne ingrediensen (dette er dog på engelsk). Videre får du se fremgangsmåten steg-for-steg med flotte illustrasjonsbilder.  Noen oppskrifter er inkludert, men du kan også kjøpe «Asiatisk», «Italiensk» eller «Baking» for 21 kroner per stykk. Vi synes først dette var litt dyrt for en app, men det var før vi sjekket prisen på kvalitetskokebøker hos bokhandelen. Dette er verdt pengene hvis du er glad i å kokkelere.

En visuell kokebok (iOS).
En visuell kokebok (iOS).

Pris: 28 kroner (+mulighet til å kjøpe flere kokebøker)

Kjøp: iOS

Se også: Topp 3 reiseapper fra App-guiden

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen