App for kreftsyke lansert

App for kreftsyke lansert

Liv med Kræft-appen gir rådgivning og støtte til danske kreftpasienter.

Kreftforeningens danske motpart, Kræftens Bekæmpelse, har lansert en ny app til iOS og Android som vil gi kreftrammede rådgvining, overblikk over sykdomsforløpet og ikke minst støtte, ifølge Mobil.nu. Appen er selvsagt tilgjengelig for norske mobilbrukere også, selv om språket er dansk.

Liv med Kræft, som appen heter, er gratis. Brukerne får tilgang til en loggbok som kan brukes under kreftbehandlingen. Huskelistefunksjonen gir anledning til å skrive ned viktige spørsmål til lege, familie, venner eller arbeidsgiver. Denne funksjonen kan være nyttig, ettersom det ofte dukker opp mange spørsmål når man rammes av en alvorlig sykdom.

Danske kreftsyke får også informasjon om rådgivning i nærmiljøet sitt via en online-kalender. Det er også mulig å opprette en profil, slik at huskelister og logg lagres "i skyen" i stedet for lokalt på telefonen.

– Vi vet at om lag annenhver danske har en smartmobil. Det tallet stiger hurtig og telefonen blir brukt mer og mer i det daglige. Derfor har det vært opplagt for oss å utvikle en app som er målrettet behovene hos folk som er berørt av kreft. Vi håper at appen vil være en hjelp i hverdagen for pasienter og pårørende, som ofte står med en følelse av kaos omkring seg, sier nettsjef Hanne Sandvang i Kræftens Bekæmpelse.

Den norske Kreftforeningen har mye av den samme informasjonen på sine nettsider, Facebook-sider, Twitter-profil, blogg og YouTube-konto, men har foreløpig ikke prioritert å tilby en egen mobilapplikasjon til sine medlemmer. Derfor kan kanskje Liv med Kræft være et godt alternativ også for norske kreftpasienter og pårørende.

Last ned appen gratis til enten iPhone eller en Android-telefon.

Les også: Toner ned kreftfaren ved bruk av mobilen

(Kilder: Mobil.nu)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen