FORUM: App-favoritter fra forumet
Forum
(Bilde: montasje V. Haugen)

App-favoritter fra forumet

Her er forumtrådene for deg som vil finne nye, kule apper.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apper er noe av det som gjør smarttelefonene våre uvurderlige. Nytteapper, spill og annen underholdning har satt en effektiv stopper for dødtid og kjedsomhet, og samtidig er det nesten skummelt hvor avhengig noen av oss kan bli av mobiltelefonen. Det finnes godt over en million apper til forskjellige plattformer, med Apple App Store og Google Play (Android) som de desidert største applikasjonsbutikkene. Å finne de beste appene kan derimot være en stor utfordring.

Fordi utvalget er så stort vil en app-anbefaling i mange tilfeller være gull verdt. I vårt forum, Diskusjon.no, finnes især to tråder som legger til rette for å høste og dele app-anbefalinger.

Drøssevis av Android-anbefalinger

I forumtråden som heter Anbefalte programmer til Android, som ble startet i 2009, har det nå kommet over 7.000 innlegg. Med andre ord kan du tråle deg gjennom side på side med anbefalinger fra forumbrukerne hvis du jakter på nye Android-apper. For de mest aktuelle bør du imidlertid hoppe til siste side. Her ser du også at mange spør om råd og tips til Android-apper som dekker et bestemt behov.

"Tips til en en god app for å restarte en pc som allerede er på?" skriver forumbruker borchgrevink.

"Er det verd å kjøpe Wiki Encyclopedia Pro fremfor å bruke den gratis offisielle Wikipedia Appen?" spør DJViking

En side tilbake lurer Kentinho på om noen har tips til gode sportsspill. Andre spør om anbefalte apper for å måle strømforbruk på mobilen eller gode treningsapper. Og de aller fleste får svar på det de søker etter. For øvrig er det fritt frem å bare å legge ut favoritt-appene dine uten at noen spør spesifikt om råd.

Lyst på en ny Android-app? Besøk Diskusjon.no-tråden her!

Gratis-apper fra Google Play, side 18.
Gratis-apper fra Google Play, side 18.

Tråden for iPhone-apper

Ukjente spill fra Apple App Store.
Ukjente spill fra Apple App Store.

Android-app-tråden har vært svært populær i lang tid, mens iPhone-brukerne heller har hatt en tendens til å diskutere iOS-apper i andre forumtråder. Lami skriver derimot at han synes det kunne vært kjekt å ha en egen tråd for anbefalte iOS-apper også, og startet en slik tråd rett før nyttår. Allerede virker dette som en meget, meget god idé.

Trådstarter, eller "TS" som det ofte forkortes til på forumspråket, har selv lagt inn en lang liste med veldig gode app-tips. Etter en litt treg start har denne tråden nylig begynt å få oppmerksomhet fra forumets iPhone-brukere.

Forumbruker MFS anbefaler for eksempel tegne-appen ArtStudio: "Teikneprogram. Kan brukast til å teikne noko frå grunnen av, eller til å teikne oppå bilete. Veldig bra brukergrensesnitt."

1BlueAnd1White anbefaler blant annet spillet Tentacles: Enter the Dolphin: "Kult spill hvor du er en liten edderkopp-lignende sak med 3 bein. Du trykker der du skal plassere beina"

Hva er dine favoritt-apper til iPhone og iPad? Gi din anbefaling i denne forumtråden!

Redaksjonelle anbefalinger

Én av forumbrukerne hevdet at det ikke var noe poeng å legge inn sine anbefalinger i disse trådene, ettersom det både finnes egne anbefalings-apper og redaksjonelle anbefalinger fra folk som jobber med å teste apper. Det er selvsagt lov å mene dette, men vi kan for vår del minne om at vi i alle fall ikke rekker å se over alt som rører seg i applikasjonsbutikkene. Dessuten er apper en ganske subjektiv greie, uten en klar fasit på hva som er bra eller dårlig i mange tilfeller.

– Vi i Amobil-redaksjonen setter stor pris på alle tilbakemeldingene vi får fra leserne våre på det vi skriver om. Utvalget av apper er enormt, og det er vanskelig å finne frem til alle godbitene på egen hånd. Derfor er det veldig interessant og nyttig å se hvilke apper forumbrukerne snakker om og anbefaler, sier fagredaktør Kurt Lekanger i Amobil.no.

Har du sett disse?

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen