Konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas.
Konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas. (Bilde: Varog Kervarec)

Åpner sak mot Telenor

Ulovlig prissetting kan ha gitt forbrukerne færre valgmuligheter, mener ESA.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I desember 2012 kom Konkurransetilsynet og EFTAs overvåkingsorgan ESA på uanmeldt besøk i Telenors lokaler på Fornebu. 

I dag sendte ESA ut en pressemelding om at de har åpnet en sak mot Telenor Norge AS og moderselskapet Telenor ASA, for å undersøke om hvorvidt selskapet har brutt med konkurranselovgivningen.

ESA vil undersøke om Telenor har brukt sin markedsposisjon til å sette priser som har ført til en ulovlig marginskvis for konkurrenter som tilbyr mobile datatjenester og telekommunikasjonsløsninger til sluttbrukere. I tillegg vil de undersøke om klausuler i Telenors avtaler med sluttbrukere kan ha stengt Telenors konkurrenter ute.

Kan ha gitt høyere priser

Overvåkingsorganet mener at hvis dette har funnet sted, så kan det ha gjort det vanskelig for Telenors konkurrenter å komme inn på markedet, og å vokse – noe som igjen kan ha gitt forbrukerne færre valgmuligheter og høyere priser.

– Avgjørelsen om å åpne sak betyr ikke at ESA har funnet bevis på brudd på konkurransereglene, eller noe om hva som vil bli utfallet av etterforskningen. Det betyr bare at vi vil gå videre med en mer inngående etterforskning i saken, sier avdelingsdirektør i ESA, Per Andreas Bjørgan.

– Telenor opplever ikke at det er noe dramatikk i at ESA åpner sak og vi vil fortsette å samarbeide med ESA og levere den informasjon og dokumentasjon ESA ber om i sitt arbeid. Vi har tidligere uttalt at vi mener vi ikke har gjort noe galt og det er fortsatt vår oppfatning, sier Torild Uribarri, kommunikasjonsdirektør i Telenor Norge i en pressemelding.

Les også: Bankene overrasket over Telenors prissjokk

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen