– Åpent kontorlandskap kan gi deg hørselskade
Teknofil
(Bilde: Bose)

– Åpent kontorlandskap kan gi deg hørselskade

Jobber du med hodetelefoner på dagen lang?

Allerede i dag sliter flere hundre tusen nordmenn med hørselskader. Ifølge Kvinneguiden vil antallet bikke én million innen år 2020, noe som bekymrer generalsekretær Anders Hegre i Hørselshemmedes Landsforening (HLF).

Han hevder at det ikke kun er høye og plutselige lyder som kan være skadelig, men også støyende arbeidsforhold, hyppige konsertbesøk og det å høre på musikk via hodetelefoner i flere timer per dag.

– Mobil og musikk koblet rett på øret, TV og radio i bakgrunnen, åpne kontorlandskap, trafikkstøy og så videre er alle med på å utsette ørene dine for langvarige skader. Hørselsskader seiler opp som den nye, store folkehelseutfordringen, sier Hegre til Kvinneguiden.

60 minutter, 60 prosent volum

Hegre viser også til noe han kaller «60/60-regelen». Den går ut på at du ikke skal lytte til musikk via hodetelefoner i mer enn 60 minutter av gangen, samtidig som volumet ikke skrus opp mer enn 60 prosent av maksvolumet. Deretter bør du ta en pause og hvile ørene.

Han anbefaler også at du laster ned en app til mobilen din som måler decibel. Her finnes det mange gratisvarianter i både Google Play, Apple App Store og Windows Phone Store. For eksempel: dB Volume (iOS), Smart Tools lydnivå (Android) eller Modern Decibel (WP).

Er du bekymret for å få hørselskader på jobb? Si din mening i kommentarfeltet nederst!

5 fordeler med å jobbe hjemmefra
Mer effektivt enn åpne kontorlandskap? »

(Kilde: Kvinneguiden)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen