Test
Prisgunstig nettverksmediaspiller: Apacer AL460

Apacer AL460

Taiwanske Apacer er nok best kjent for sine ulike minneprodukter, som for eksempel minnemoduler til PC-er. Men Apacer lager også andre relaterte produkter, og har i det siste også kastet seg over markedet for nettverksmediaspillere.

Western Digital har på mange måter satt standarden når det gjelder rimelige nettverksmediaspillere, og Apacer AL460 ser ut til å være ganske nær å være en klone av WD TV Live. Med unntak av det ytre utsteendet er funksjonalitet og tilkoblinger tilnærmet identisk.

Det betyr at vi her har å gjøre med en stasjonær mediaspiller, eller rettere sagt nettverksmediaspiller, uten masse ekstrafunksjonalitet og dill-dall. Den er totalt ribbet for egenskaper som NAS-funksjon, FTP-server, Torrent-klient, Youtube, nettradio og lignende.

AL460 spiller av musikk, video og bilder – enten via nettverket, eksterne harddisker eller minnepinner. That's it.

Det gjør da også sitt for prisen, som i skrivende stund starter på rundt 700 kroner. Dermed er AL460 blant de aller rimeligste nettverksmediaspillerne på det norske markedet – om ikke den aller billigste.

Takk til Apacer som leverte produktet til test.

Tilkoblingene på baksiden
Tilkoblingene på baksiden

En nærmere titt

På forsiden er AL460 utstyrt med to USB-porter, som naturligvis støtter eksterne disker/minnepinner med både FAT32- og NTFS-partisjoner. På baksiden finner vi en HDMI-port, Ethernet-port, to 3,5 mm minijack-utganger for overganger til komponent og RCA og av-/på-knapp.

På sett og vis er det synd at spilleren ikke har noen USB-innganger på baksiden også. Dersom du f.eks. bruker en harddisk permanent tilkoblet boksen, er det penere om harddiskkabelen kan skjules på baksiden, enn om den stikker ut på forsiden.

Til forskjell fra WD TV Live som benytter Sigma 8655-prosessoren, er AL460 basert på Realteks 1073-prosessor, som ble lansert i september 2009. På papiret er disse løsningene ganske identiske, og tilbyr samme grad av funksjonalitet.

Realtek-prosessoren opererer på 400 MHz og krever ingen vifte. Dermed blir boksen helt lydløs i bruk. Likevel har den nok krefter til å dekode 1080p-video med en datastrøm på opptil rundt 40 Mbit/s.

Klikk for større bilde
Klikk for større bilde

Trådløst nettverk er ikke støttet direkte, men du kan jo alltids plugge inn et trådløst aksesspunkt i boksens 10/100 Ethernet-inngang, om du skulle ha noe slikt til overs.

I pakken følger det med nettverkskabel, minijack til komponentkabel, minijack til RCA/S-video, strømadapter, liten manual og hurtigstartsguide på papir og CD.

Den lille fjernkontrollen minner om den som følger med WD TV Live!, er av billigste og enkleste sort, men den fungerer.

Det slår oss er hvor lett denne spilleren er. Er det noe innmat her i det hele tatt? Vekten stopper allerede på 272 gram.

Apacer AL460 uten klær
Apacer AL460 uten klær

En titt under lokket viser da også at det er svært lite på innsiden av boksen. Alt-i-ett-prosessoren fra Realtek er ikke en gang utstyrt med en skikkelig kjøleribbe, kun en slags "kjøleblokk".

Det kompakte kretskortet og den enkle designen sier litt om hvor mye funksjonalitet og krefter som er samlet i Realtek-prosessoren.

Apacer AL460   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen